Επαρχείο Νάξος: Δολωματικοί ψεκασμοί (από 24/09) σε Φιλώτι, Δαμαριώνα

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου και συνεχίζουμε στην 4η φάση του δολωματικού ψεκασμού ελαιοδέντρων στα όρια του Επαρχείου Νάξου.... Ψεκασμός που θα κρατήσει έως τις 2 Οκτωβρίου και περιλαμβάνει τις τοπικές και Δημοτικές Κοινότητες Σαγκρίου Δαμαριώνα και Φιλωτίου Και βέβαια καλό είναι να προσέχουν όλοι, οι παραγωγοί να έχουν ανοιχτά τα αγροκτήματά τους και οι μελισσοκόμοι με τους κτηνοτρόφους να προσέχουν για τα ζωα τους... Καλή η πρόσφατη βροχή αλλά καλό είναι να προσέχουμε... Μετά τις 17 Οκτωβρίου θα μπορεί να γίνει η συγκομιδή ελαιοκάρπου

Αναλυτικά το δελτίο ενημέρωσης από το Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας του Επαρχείου Νάξου και υπογράφει ο Διευθυντής Δακοκτονίας, γεωπόνος Κωνσταντίνος Βορδάκης:

Από το Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Νάξου ανακοινώνεται  η έναρξη του 4ου και τελευταίου δολωματικού ψεκασμού των ελαιοδέντρων για την καταπολέμηση του Δάκου της ελιάς από 24 Σεπτεμβρίου 2020, οι οποίοι θα διαρκέσουν 8 εργάσιμες ημέρες και ολοκληρώνονται στις 2  Οκτωβρίου  2020, στις Τοπικές  Κοινότητες-Δημοτικές Σαγκρίου, Δαμαριώνα και Φιλοτίου.

Επισημαίνουμε ότι οι παραγωγοί θα πρέπει να έχουν ανοικτά τα αγροκτήματα τους αλλά και να παρευρίσκονται σε αυτά , όσοι το επιθυμούν προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν παράπονα.

Παρακαλούνται οι μελισσοκόμοι και οι κτηνοτρόφοι να απομακρύνουν τα μελισσοκομία τους και τα ζώα τους από τις ψεκαζόμενες περιοχές προς αποφυγή τυχών δηλητηριάσεων.

Επίσης η συγκομιδή ελαιοκάρπου για την παραγωγή βρώσιμων ελιών αλλά και   ελαιολάδου επιτρέπετε να ξεκινήσει μετά τις 17 Οκτωβρίου 2020  (15 ημέρες μετά την ολοκλήρωση και της τελευταίας ημέρας των δολωματικών  ψεκασμών). 

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας Νάξου τηλ. 2285361464 -2285361462 .

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News