Επαρχείο - Νάξος: Ξεκινάει σήμερα η τελευταία φάση δολωματικών ψεκασμών

ελιές

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου και ξεκινάει η 4η και τελευταία φάση του δολωματικού ψεκασμού ελαιοδέντρων στα όρια του Επαρχείου Νάξου.... Ψεκασμός που θα διαρκέσει έως τις 8η Οκτωβρίου και περιλαμβάνει τις τοπικές και Δημοτικές Κοινότητες Μέλανες, Ποταμιά, Δαμαριώνα, Σαγκρί, Βίβλος (Τρίποδες) και Φιλώτι ... 

Και βέβαια καλό είναι να προσέχουν όλοι, οι παραγωγοί να έχουν ανοιχτά τα αγροκτήματά τους και οι μελισσοκόμοι με τους κτηνοτρόφους να προσέχουν για τα ζωα τους... Μετά τις 21η Οκτωβρίου θα μπορεί να γίνει η συγκομιδή ελαιοκάρπου

Αναλυτικά το δελτίο ενημέρωσης από το Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας του Επαρχείου Νάξου και υπογράφει ο Διευθυντής Δακοκτονίας, γεωπόνος Κωνσταντίνος Βορδάκης:

Από το Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Νάξου ανακοινώνεται  η έναρξη του 4ουκαιτελευταίουδολωματικού ψεκασμού των ελαιοδέντρων για την καταπολέμηση του δάκου της ελιάς,στις  Τοπικές και Δημοτικές Κοινότητες  του Δ.  Νάξουκαι Μικρών Κυκλάδων, όπως αναφέρονται στον πίνακα:

Δημ. Τοπ. Κοινότητες

Έναρξη Ψεκασμών

Λήξη Ψεκασμών

ΜΕΛΑΝΕΣ- ΠΟΤΑΜΙΑ

28-9-22

7-10-22

ΔΑΜΑΡΙΩΝΑΣ- ΣΑΓΚΡΙ ΒΙΒΛΟΣ

28-9-22

8-10-22

ΦΙΛΩΤΙ

28-9-22

6-10-22

Επισημαίνουμε ότι οι παραγωγοί θα πρέπει να έχουν ανοιχτά τα αγροκτήματα τους αλλά και να παρευρίσκονται σε αυτά , όσοι το επιθυμούν, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν παράπονα.

Επίσης η συγκομιδή ελαιοκάρπου για την παραγωγή βρώσιμων ελιών αλλά και   ελαιολάδουεπιτρέπετε να ξεκινήσει 15 ημέρες μετά την ολοκλήρωση και της τελευταίας ημέρας τωνδολωματικών ψεκασμών.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας Νάξου τηλ. 2285361464 -2285361462 .

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News