Επαρχείο Νάξου: Δολωματικοί ψεκασμοί (Νο 4) σε Ποταμιά και Μέλανες

Οι δράσεις καλά κρατούν... Και μπαίνουμε στην τελική φάση καθότι από χθες, Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου περάσαμε στην 4η φάση του δολωματικού ψεκασμού ελαιοδέντρων για την καταπολέμηση του δάκου στα όρια του Επαρχείου Νάξου και για την περιοχή του Ποταμιάς - Μελάνων.... Ψεκασμός που θα κρατήσει έως την 23η Σεπτεμβρίου (οκτώ εργάσιμες ημέρες) και όπως τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση καλό είναι όλοι οι παραγωγοί να προσέχουν και κυρίως να έχουν ανοιχτά τα αγροκτήματά τους...  Και οι μελισσοκόμοι με τους κτηνοτρόφους να προσέχουν για τα ζωα τους...

Αναλυτικά το δελτίο ενημέρωσης από το Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας του Επαρχείου Νάξου και υπογράφει ο Διευθυντής Δακοκτονίας, γεωπόνος Κωνσταντίνος Βορδάκης:

Από το Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Νάξου ανακοινώνεται  η έναρξη του 4ου και τελευταίου δολωματικού ψεκασμού των ελαιοδέντρων για την καταπολέμηση του Δάκου της ελιάς από 15 Σεπτεμβρίου 2020, οι οποίοι θα διαρκέσουν 8 εργάσιμες ημέρες και ολοκληρώνονται στις 23 Σεπτεμβρίου  2020, στις Τοπικές  Κοινότητες  Ποταμιάς και Μελάνων.

Επισημαίνουμε ότι οι παραγωγοί θα πρέπει να έχουν ανοικτά τα αγροκτήματα τους αλλά και να παρευρίσκονται σε αυτά , όσοι το επιθυμούν προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν παράπονα.

Παρακαλούνται οι μελισσοκόμοι και οι κτηνοτρόφοι να απομακρύνουν τα μελισσοκομία τους και τα ζώα τους από τις ψεκαζόμενες περιοχές προς αποφυγή τυχών δηλητηριάσεων.

Επίσης η συγκομιδή ελαιοκάρπου για την παραγωγή βρώσιμων ελιών αλλά και   ελαιολάδου επιτρέπετε να ξεκινήσει μετά τις 8 Οκτωβρίου 2020  (15 ημέρες μετά την ολοκλήρωση και της τελευταίας ημέρας των δολωματικών  ψεκασμών). 

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας Νάξου τηλ. 2285361464 -2285361462 .

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News