Χαλάει ο καιρός με βροχές το Σάββατο

Ο καιρός χαλάει… Και μάλιστα η κατάσταση αύριο αναμένεται να είναι ακόμη χειρότερη σε σχέση με σήμερα… Μπορεί στην Νάξο να είχαμε μερικές στάλες βροχές και χαμηλή θερμοκρασία, όμως στην ηπειρωτική Ελλάδα η θερμοκρασία έπεσε ακόμη και στο – 5 (!!!) Απίστευτο;

Και το χειρότερο είναι ότι σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία η κακοκαιρία μετακινείται προς τις νότιες περιοχές της Ελλάδας με κύριο χαρακτηριστικό τις έντονες βροχοπτώσεις που δεν αποκλείεται τοπικά να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Και σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο που εκδόθηκε το Σάββατο αναμένεται να επηρεαστούν: Πελοπόννησος, Κρήτη, Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα. Το ευχάριστο; Η βελτίωση του καιρού αναμένεται από το βράδυ του Σαββάτου και τα δυτικά σύμφωνα με την ΕΜΥ. Αξιοσημείωτο είναι ότι οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 μέχρι 18 βαθμούς Κελσίου.

Σήμερα…

Τι είδαμε σήμερα; Αρκετά χαμηλές θερμοκρασίες κατέγραψαν οι μετεωρολογικοί σταθμοί του δικτύου μας στα ορεινά και ημιορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θράκης νωρίς το πρωί της Παρασκευής 21 Απριλίου 2017. Και η χαμηλότερη θερμοκρασία καταγράφθηκε στο Πετρούλι των Τρικάλων και στην Βωβούσα Ιωαννίνων με – 5 βαθμούς, ενώ από το χορό δεν θα μπορούσε να λείψει το Κάτω Νευροκόπι με – 2.7 βαθμούς… Όπως προκύπτει από τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, η πτώση της θερμοκρασίας κορυφώνεται απόψε το βράδυ με αποτέλεσμα οι θερμοκρασίες νωρίς το πρωί του Σαββάτου να είναι 1-2 βαθμούς χαμηλότερες από σήμερα. Συνθήκες παγετού (θερμοκρασία υπό του μηδενός με διάρκεια άνω των 3 ωρών) θα εκδηλωθούν σε όλες τις ημιορεινές και ορεινές περιοχές της βόρειας χώρας, αλλά και σε πεδινές περιοχές της Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας και Βόρειας Θεσσαλίας, με πιο τοπικό χαρακτήρα.
 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News