«Χορεύουν» από χθες τα Δωδεκάνησα σε ρυθμό …εγκέλαδου

Ποδαρικό στο 2017 με σεισμούς. Λογικό δεν είναι; Από τη στιγμή που μιλάμε για χώρα που έχει μία ιδιαίτερη σχέση με τις σεισμικές δονήσεις. Και από τα ξημερώματα της 1ης Ιανουαρίου έως και το μεσημέρι της Δευτέρας 2 Ιανουαρίου έχουμε περίπου 20 δονείς στο σύνολο της Ελληνικής Επικράτειας. Οι πιο δυνατοί; Οκτώ ήταν πάνω από τα 3 Ρίχτερ και η αρχή έγινε οκτώ λεπτά μετά την αλλαγή του χρόνου στην Λακωνία.. Από εκεί και πέρα, είχαμε σεισμούς άνω των τριών ρίχτερ σε Δράμα, Ζάκυνθο και Μυτιλήνη αλλά ο πιο δυνατός ήταν το μεσημέρι της Κυριακής και της τάξης των 4.6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Σημειώθηκε στις 3:04 σήμερα το απόγευμα, στην θαλάσσια περιοχή που βρίσκεται 57 χλμ. νοτιοανατολικά της Κάσου. Το εστιακό βάθος ήταν μόλις 10 χλμ.

Ο σεισμός έγινε ελάχιστα αισθητός στα νησιά της Κάσου και της Καρπάθου, χωρίς να προκαλέσει ιδιαίτερη ανησυχία στους κατοίκους τους, ενώ δεν αναφέρθηκε ζημιά, σε κτήρια, στο οδικό δίκτυο, ή σε άλλες υποδομές των δύο αυτών νησιών. Είχε προηγηθεί μία μικρότερη (3.1 στη Ρόδο το πρωί της ίδιας ημέρας) και ακολούθηκε ένας μετασεισμός της τάξης των 3.2 στην Κάσο μισή ώρα αργότερα…. Όμως, δεν έγιναν επίσης αισθητοί λόγω εστιακού βάθους.

Και φτάνουμε στο σήμερα, όπου σεισμός μεγέθους 3,4 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 11:30 το πρωί 22 χιλιόμετρα νότια από το Καστελόριζο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο σεισμός έγινε αισθητός σε Ρόδο και Κάρπαθο, χωρίς ευτυχώς να προκληθούν ζημιές και τραυματισμοί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News