Η μόνη λύση είναι το νέο λιμάνι

Κάθε χρόνο η ίδια κουβέντα σχεδόν τέτοια εποχή. Καλά όχι και κάθε Δεκέμβριο. Απλά προς το τέλος του χειμώνα. Τι θα κάνουμε το καλοκαίρι με το κυκλοφοριακό στη χερσαία ζώνη του λιμανιού»… Και η απάντηση σχεδόν πάντα η ίδια «θα δούμε όταν έρθει η ώρα». Αποτέλεσμα; Οι επιλογές οι ίδιες. Μονόδρομος και προσπάθεια για μείωση του φόρτου πίεσης στη στροφή του Δελαρόκκα στην έξοδο δηλαδή του λιμανιού και έως το ποτάμι… Από εκεί και πέρα ησυχία. Πολλές φορές έχουμε ακούσει προτάσεις για την οριστική λύση. Φέτος έχουμε την αίσθηση ότι κάτι μπορεί να αλλάξει. Εκτός κι εάν έχουμε κάνει λάθος. Κι αυτό γιατί μέσα από την απάντηση του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου βλέπουμε ότι το Λιμεναρχείο Νάξου από τις 2 Δεκεμβρίου έχει καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση, που όμως όπως αποδεικνύεται δεν συμβαδίζει μ’ αυτή των επαγγελματιών. Και οι οποίοι επιμένουν ότι η λύση είναι γνωστή και την γνωρίζουν όλοι: νέο λιμάνι.

Και διαβάζουμε την απάντηση που φέρει την υπογραφή του προέδρου κου Στρατούρη και του γραμματέα κου Πολυκρέτη με θέμα «Έκφραση απόψεων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων χερσαίας ζώνης λιμένα  Νάξου» και αναφέρει:

«Σε απάντηση του από 02/12/16 ( αρ.πρ 3122.1/2046/16 ) εγγράφου σας σχετικά με τις απόψεις – προτάσεις που εκφράζετε  για την κυκλοφοριακή ρύθμιση της χερσαίας ζώνης λιμένα Νάξου σας επισημαίνουμε ότι :

- Πάγια θέση του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου, εκφρασμένη πολλάκις κατά το παρελθόν, είναι η πεζοδρόμηση του κέντρου της πόλις (και της χερσαίας ζώνης του λιμανιού) καθ’όλη την διάρκεια του  έτους . Μέτρο που θα τονώσει κατά πολύ την εμπορική κίνηση .

-   Οποιαδήποτε επέμβαση στην κυκλοφορία έξω από τα οριζόμενα στην συγκοινωνιακή μελέτη (που παρεμπιπτόντως περιμένουμε ακόμα την ολοκλήρωσή της) θα επιφέρει τεράστια και δυσεπίλυτα προβλήματα σε ΟΛΟΚΛΗΡΗ την πόλη.  

-  Σε αναμονή την εξαγγελθείσας μελέτης (master plan) για την χερσαία ζώνη του λιμανιού   που θα προτείνει ολοκληρωμένες και συμβατές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κάθε επέμβαση θα δημιουργήσει και δεν θα λύσει προβλήματα.

-  Μόνη και οριστική λύση παραμένει η δημιουργία ΝΕΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ σε άλλο χώρο και η μετατροπή του υπάρχοντος σε μαρίνα τουριστικών σκαφών .

   Ως εκ τούτων διαφωνούμε με την πρότασή σας και

-  Προτείνουμε την όσο το δυνατόν συντομότερη ολοκλήρωση και εφαρμογή της μελέτης της χερσαίας ζώνης που εκτός των άλλων θα νομιμοποιήσει και την ΠΑΡΑΝΟΜΗ επέκταση της δεκαετίας του 80 !!!!!! και ΟΛΩΝ των μετέπειτα έργων που έχει επιφέρει τεράστιο κόστος στους επαγγελματίες .

-   Προτείνουμε το Λιμενικό Ταμείο να προκηρύξει ΑΜΕΣΑ προμελέτη χωροθέτησης  νέου λιμανιού   

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News