Η Νάξος μπαίνει (ξανά) στην εποχή της ανακύκλωσης

Ε κάποια στιγμή θα φτάναμε και εδώ… Η πρώτη προσπάθεια που έγινε πριν από χρόνια ώστε να μπούμε κι εμείς στο χάρτη της ανακύκλωσης έμεινε στη μέση (σ.σ. μάλλον δεν ξεκίνησε) και μας έμειναν οι …υπογραφές. Και τώρα ξεκινάμε εκ νέου. Και γίνεται το πρώτο βήμα. Είναι δεδομένο ότι θα αποκτήσουμε κάποια στιγμή νέους μπλε κάδους (σ.σ. ώστε να απλοποιηθεί η διαδικασία της ξεχωριστής συλλογής υλικών από πλαστικό, μέταλλο και χαρτί) ώστε να πάμε σε κώδωνες για γυαλί και κάδους για τα υπόλοιπα… Όμως μέχρι τότε θα πάμε στο πρώτο βήμα που δεν είναι άλλο από τους κώδωνες. Και τις τελευταίες ημέρες βλέπουμε όλο και περισσότερους. Αυτοί είναι απαραίτητοι για τη συλλογή γυαλιού. Ήρθε η πρώτη δόση (οι 20 από τους 50) από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.) και στη συνέχεια θα έρθουν κι άλλοι 300 μπλε κάδοι για τα άλλα ανακυκλώσιμα υλικά.. Μέχρι τότε ας μάθουμε να χωρίζουμε το γυαλί από χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο και λευκοσίδηρο. Και βέβαια περιμένουμε την λειτουργία του ΚΔΑΥ (Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών) όπου τα ανακυκλώσιμα υλικά θα διαχωρίζονται και θα προωθούνται προς ανακύκλωση

Τι αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου που εκδόθηκε από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων σχετικά με την ανακύκλωση

«Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης οργανώνει πρόγραμμα ανακύκλωσης γυαλιού.

Για την υλοποίηση του προγράμματος ήδη τοποθετήθηκαν 20 κώδωνες στη Χώρα, στον Άγιο Προκόπη, στην Αγία Άννα και στην Πλάκα και το επόμενο διάστημα αναμένεται να τοποθετηθούν 30 ακόμα κάδοι στην υπόλοιπη Νάξο και στις Μικρές Κυκλάδες. Οι μπλε κώδωνες συλλογής γυάλινων συσκευασιών (γυάλινα μπουκάλια και γυάλινα δοχεία) έχουν τοποθετηθεί σε επιλεγμένα σημεία ώστε να βρίσκονται κοντά σε επιχειρήσεις εστίασης και υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπως καφέ, μπαρ, ξενοδοχεία και εστιατόρια, που αποτελούν κύριες πηγές παραγωγής αποβλήτων γυάλινης συσκευασίας.

Η αποκομιδή και μεταφορά του υλικού θα γίνεται με ευθύνη της ΕΕΑΑ και το υλικό θα οδηγείται για αξιοποίηση και ανακύκλωση σε παραγωγούς εντός και εκτός Ελλάδας.

Η επιτυχία του προγράμματος στηρίζεται στη συμμετοχή όλων των επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος και των υπαλλήλων τους, αλλά και στη συμβολή όλων των πολιτών».

Οδηγίες

Παράλληλα είχαμε σήμερα και ανακοίνωση από τη Δημοτική Κοινότητα Νάξου με οδηγίες προς …ναυτιλλόμενους όσον αφορά την τήρησή τους ώστε η εικόνα που θα έχει η πόλη να είναι αντάξια της ιστορίας της…

Τι αναφέρει η ανακοίνωση που φέρει την υπογραφή του Προέδρου της κου Γιώργου Γιαννάκη;

«Εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου,  η Δημοτική Κοινότητα Νάξου καλεί τους δημότες να συνδράμουν στην εικόνα της καθαριότητας της πόλης μας.

Ενημερώνουμε τους δημότες και παρακαλούμε για την τήρηση των παρακάτω:

- Να μην εναποθέτετε τους σάκους απορριμμάτων εκτός κάδων

- Να μην τοποθετείτε κλαδέματα και ογκώδη αντικείμενα

- Να μην απορρίπτετε απορρίμματα σε κοινόχρηστους χώρους

Η καθαριότητα της πόλης και η προστασία του περιβάλλοντος είναι κοινωνικά αγαθά και επιτυγχάνονται με την συνεχή συνεργασία πολιτών – κατοίκων και του Δήμου. Για οποιαδήποτε πληροφορία απευθυνθείτε στα Γραφεία της Κοινότητας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News