Ικαρία: Φωτιά από χθες, εκκενώθηκαν έξι οικισμοί

Friends of Ikaria/Antonis Ferraras

Πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη από το βράδυ της Τετάρτης στην Ικαρία, με τους πυροσβέστες να δίνουν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες. Το "ευχάριστο" είναι ότι από τις πρώτες πρωινές ώρες έχουν έρθει και αεροπλάνα που ανά 20 λεπτά κάνουν ρίψεις νερού σε μία προσπάθει να περιωρίσουν την έκταση της φωτιάς...

Οπως διαβάζουμε στη σελίδα Friends of Ikaria "Η φωτιά ξέσπασε βόρεια του χωριού Μονοκάμπι, στην περιοχή Αγιος Γεώργιος και οι βόρειοι άνεμοι οδήγησαν τις φλόγες προς τα χωριά Μαυράτο, Μαυρικάτο, Λαρδάδο, Τσουρέδο, Οξέ και Καταφύγι, τα οποία εκκενώθηκαν προληπτικά κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Οι δυνάμεις που μάχονται με τη φωτιά έχουν ενισχυθεί. Στο σημείο επιχειρούν 40 άνδρες της Πυροσβεστικής με 10 οχήματα, δύο ομαδες πεζοπόρων τμήματων, εθελοντές και οχήματα των ΟΤΑ, καθώς επίσης ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη.

Οι άνδρες της Πυροσβεστικής επιχειρούν να περιορίσουν την έκταση του πύρινου μετώπου και να ελέγξουν την πορεία της πυρκαγιάς, με πληροφορίες να κάνουν λόγο για καλύτερη εικόνα. Ο δήμος Ικαρίας προχώρησε σε άρση της εντολής προληπτικής εκκένωσης των έξι χωριών του νησιού, ενώ βοήθεια προσφέρουν και πεζοπόρα τμήματα πυροσβεστών από την Σάμο που έφτασαν αργά το βράδυ στο νησί"

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News