Κάλεσμα για καθαρισμό της παραλίας στη Γρόττα

Αποτελεί την βιτρίνα της Χώρας της Νάξου… Είναι αρχαιολογικός χώρος από τη στιγμή που αποτέλεσε την είσοδο στην παλιά πόλη… Και μάλιστα κάποια στιγμή η Μελίνα Μερκούρη, ως υπουργός Πολιτισμού είχε μιλήσει για τη δημιουργία ενός υποβρύχιου μουσείου. Ουσιαστικά δεν έγινε ποτέ τίποτα. Αντίθετα, έγινε κάποια στιγμή προσπάθεια να δημιουργηθεί ακόμη και δρόμος ώστε να απελευθερωθεί το λιμάνι του νησιού…

Όμως, δεν προχώρησε…  Και το χειρότερο, σήμερα είναι μέρος του πάρκινγκ στη χώρα της Νάξου… Όχι , ότι παρκάρουν τα αυτοκίνητα… αλλά βλέπουν μία εικόνα που τις περισσότερες φορές δεν είναι και η καλύτερη. Αρκετά είναι τα σκουπίδια που υπάρχουν καθότι ρόλο παίζει και ο αέρας που ελέω βοριά τα φέρνει προς την παραλία….

Και έτσι σήμερα, ο Γιάννης Μπαρδάνης – πρόεδρος της ΠΕΚΙΝ – κάνει κάλεσμα για να μαζέψουν τα σκουπίδια . Και το κάνει ως ιδιώτης… Και όχι ως πρόεδρος της ΠΕΚΙΝ… Αλλωστε πρόσφατα είχαν μαζέψει αρκετά σκουπίδια από τους Αι Γιάννηδες. Μπορεί ο Δήμος να καθαρίζει τις παραλίες αλλά σίγουρα δεν μπορεί σε τακτικά διαστήματα… Όμως, στην παραλία της Γρόττας σίγουρα αξίζει να είναι καθαρή.. Είπαμε βιτρίνα..
και το κάλεσμα αναφέρει «  Αύριο Δευτέρα 31-07-2017 και ώρα 6:30 μ.μ. θα είμαι στην παραλία της Γρόττας, για να μαζέψω μερικά από τα σκουπίδια μας, και ελπίζω να μην είμαι μόνος μου.

Ιωάννης Φλώρου Μπαρδάνης»