Κέα: Ολοκληρώθηκε η αντιρρύπανση στο λιμάνι της Κορησσίας

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η αντιρρύπανση της περιοχής γύρω από τον Λιμένα της Κορησσίας, καθώς και η απορρύπανση του πλοίου που προσάραξε εκεί στις 16 Μαρτίου.

Οι πρώτες προσπάθειες ξεκίνησαν λίγες ώρες μετά την προσάραξη του πλοίου. Λόγω των δυνατών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή οι προσπάθειες αυτές εντατικοποιήθηκαν την επόμενη ημέρα, με τη συνδρομή και μίας ακόμη εταιρίας. Μετά την ολοκλήρωση της αντιρρύπανσης του κόλπου, πραγματοποιήθηκε και η απορρύπανση, δηλαδή ο καθαρισμός από κάθε ρυπογόνο παράγοντα, του πλοίου. Και αυτό το εγχείρημα ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Στο πλαίσιο των διαδικασιών αυτών τοποθετήθηκε πλωτό πλέγμα για τον περιορισμό της ελεγχόμενης ρύπανσης στη θάλασσα και ειδικά απορροφητικά υλικά στην επιφάνεια της. Έγινε έλεγχος του βυθού και του πλοίου και στη συνέχεια έγινε έλεγχος και των παρακείμενων ακτών.

Συνεχίζονται οι ενέργειες για την ανέλκυση του πλοίου και τη μεταφορά του εκτός του Λιμένα. 

Η Δημοτική Αρχή αλλά και η Δήμαρχος, κ. Ειρήνη Βελισσαροπούλου, καταβάλλουν όλο αυτό το διάστημα κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί μετά τα συμβάντα της 16ης Μαρτίου.  

Και βέβαια να σημειώσουμε ότι οι 190 μετανάστες παραμένουν στο νησί, φιλοξενούμενοι σε παλιό ξενοδοχείο και παρά τις αιτήσεις της Δημοτικής Αρχής, ακόμη δεν έχουν μεταφερθεί σε κλειστή δομή εκτός Κέας.. 

Δελτίο Τύπου από το Δήμο Κέας 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News