#keepAegeanBlue - Μύκονος: Από τον βυθό αλίευσαν και τσάντα Louis Vuitton

Μετά την Πάρο, Λέρο ,Κάλυμνο,  Κω , Ρόδο ,Σύμη, Τήλο, Σαντορίνη, Μήλο, Νάξο,  Σύρο  και Τήνο, η μεγαλύτερη αποστολή καθαρισμού ακτών στην Ελλάδα, η περιβαλλοντική δράση “Κeep Aegean Blue” της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, συνεχίστηκε στο νησί της  Μυκόνου , με εντυπωσιακά αποτελέσματα! Με πολύ μεγάλη συμμετοχή μαθητών αλλά και ευαισθητοποιημένων πολιτών, όπως άλλωστε σε κάθε νησί, η δράση της Περιφέρειας που υλοποιείται  σε συνεργασία με τον Οργανισμό για την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος,  “All For Blue”, της Κατερίνας Τοπούζογλου, είχε «σοδειά» μεγαλύτερη από ένα τόνο σκουπιδιών που περισυλλέχτηκαν από την ακτή και τον βυθό της παραλίας του Κόρφου στον Ορνό.

1300 κιλά  σκουπίδια κατάφεραν να βγάλουν οι 400  μαθητές  του Γενικού και Επαγγελματικού Λυκείου ,  4 επαγγελματίες πιστοποιημένοι δύτες από το  Mykonos Diving Center Gerasimos Voulgaris ,  ανεξάρτητοι εθελοντές  και  εκπρόσωποι  του Λιμενικού Σώματος,  που συμμετείχαν στην εκστρατεία. Συμμετείχαν επίσης , ο σύλλογος των καθηγητών καθώς και η  Δευτεροβάθμια επιτροπή του Δήμου. Μεταξύ άλλων «αλίευσαν» από την παραλία , ένα κώνο οδικής κυκλοφορίας, μια ταμπέλα από το οδικό δίκτυο , μια  σιδερώστρα, σχοινιά, σακούλες, μπουκάλια,  ρόδες, τραπέζια, καλάθια, οικοδομικά εργαλεία, αμέτρητα πλαστικά και άλλα αντικείμενα, όπως μια γυναικεία τσάντα Louis Vuitton!

Πριν τον υποβρύχιο και παράκτιο καθαρισμό, παρουσία  του Αντιπεριφερειάρχη Στέλιου Μπρίγγου , και του Λιμενικού  Σώματος  Μυκόνου , πραγματοποιήθηκαν  δυο  σεμινάρια σε κατάμεστες αίθουσες ,   το πρώτο  στην Γ Λυκείου ΓΕΛ , και το δεύτερο  σε μεικτό ΓΕΛ / ΕΠΑΛ  τα οποία  παρακολούθησαν οι μαθητές, με αντικείμενο την σημασία της προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Εισηγήτρια στο σεμινάριο ήταν η Κατερίνα Τοπούζογλου εκπαιδεύτρια ελεύθερης κατάδυσης και παγκόσμια πρωταθλήτρια υποβρύχιας σκοποβολής και ιδρύτρια του Οργανισμού για την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος “All for Blue” , που ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για τον σκοπό και την δράση του Οργανισμού.

Η Κατερίνα Τοπούζογλου με την ομάδα της,  διασχίζουν με φουσκωτό εκατοντάδες ναυτικά μίλια, για να συναντήσουν στα νησιά τους μαθητές  των σχολείων που συμμετέχουν στη δράση και όλους όσοι περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένοι, περιμένουν για να συμβάλουν στην προσπάθεια για καθαρές ακτές και θάλασσες. Στόχος της καμπάνιας είναι  η προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος από την ρύπανση, παράλληλα με την ευαισθητοποίηση και δραστηριοποίηση των νέων παιδιών, τους εγγυητές ενός μέλλοντος βιώσιμης ανάπτυξης για το Νότιο Αιγαίο.

Το πρόγραμμα των δράσεων της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας συνεχίζεται με επόμενο σταθμό την  Κάρπαθο  στις 8  Μαΐου.

MYKONOΣ - KEEP AEGEAN BLUE

"Αποστολή εξετελέσθη!!!!

Με την βοήθεια των μαθητών των Λυκείων Μυκόνου, την συνέργεια του Συλλόγου καθηγητών και της Δευτεροβάθμιας επιτροπής του Δήμου Μυκόνου, καθαρίσαμε την παραλία του Κόρφου στον Ορνό!!!

Στην εθελοντική αυτή κίνηση πέραν των 400 μαθητών, συμμετείχαν εθελοντές αλλά και πιστοποιημένοι δύτες για τον καθαρισμό και του βυθού.

Θερμές ευχαριστίες προς:

1.ΚΤΕΛ Μυκόνου για την δωρεάν μεταφορά των μαθητων,

2. Τον σύλλογο των καθηγητών και την Δευτεροβάθμια επιτροπή που στήριξαν και από κοινού συντονίσαν την δράση,

3. Στην Katerina R. Topouzoglou για την άριστη συνεργασία,

4.τους συμμετέχοντες-δύτες από το Mykonos Diving Center Gerasimos Voulgaris για την προσπάθεια τους.

Περισσότερο από όλους όμως ευχαριστώ όλους τους μαθητές ξεχωριστά για την συμβολή τους. Μια απλή κίνηση με τόσο σπουδαία μηνύματα τόσο για την συμπεριφορά μας για το θαλάσσιο οικοσύστημα , όσο και για το ποιες πρεπει να είναι αυτές οι απλές αλλαγές στον τρόπο ζωής μας για να διαφυλλαξουμε το απεραντο γαλαζιο που μας περιβαλλει, μας ηρεμεί, μας γαληνεύει, μας δίνει ζωή.

Η αποστολή Keep Aegean Blue διοργανώθηκε από την κοινωφελή οργάνωση All For Blue organization και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου."