Κι εμείς ρίχνουμε μπετόν στη παραλία...

Εμείς οι Έλληνες έχουμε ένα θεματάκι με τις παραλίες… Μας αρέσει να τις προσαρμόζουμε στα δικά μας δεδομένα. Και αυτό είναι ένα πρόβλημα. Ειδικά όταν στη βιτρίνα γιορτάζουμε με κάθε επισημότητα την «Ημέρα Περιβάλλοντος» με γιορτές και πανηγύρια, με μαθήματα προς τους μαθητές κυρίως της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης για τη σημασία και το σεβασμό που πρέπει να δείχνουμε στο περιβάλλον και τη μητέρα Γη. Και από την άλλη, οι μεγαλύτεροι σε ηλικία, οι λεγόμενοι επιχειρηματίες επιλέγουν να την προσαρμόζουν στα δικά τους δεδομένα. Και έτσι διαβάσαμε με κομμένη την ανάσα την είδηση ότι σε μία από τις ωραιότερες παραλίες της Ρόδου, την Καλλιθέα, κάποιοι «οικολόγοι» επέλεξαν να τσιμεντώσουν μέρος της παραλίας… Όπως έγραψαν δε χαρακτηριστικά «μην αποκλείσετε να δείτε και πλακάκι σε λίγο…»

Όμως, το.. ευχάριστο είναι ότι οι κινήσεις αυτές δεν αποτελούν μόνο προνόμιο των κατοίκων της Ρόδου. Γίνεται και εδώ κοντά μας. Πόσο κοντά; Μα στην Νάξο και δη στην παραλία της Πλάκας. Μην ξεχνάμε ότι έχουμε και τη δική μας παράδοση: να διαλύουμε τις αμμοθίνες. Κι αυτό γιατί οι ξένοι λέει «λατρεύουν» να τρώνε με τη θάλασσα να τους βρέχει τα πόδια. Καλή δικαιολογία έτσι δεν είναι;

Όμως, έχει και συνέχεια… Όπως το μπετόν που έχει πέσει στο … δρόμο που συνδέει τη Πλάκα με τη Μικρή Βίγλα… Η πρώτη ματιά σε αιφνιδιάζει γιατί έχεις την αίσθηση ότι απλά είναι η άμμος που έχει δημιουργήσει αυτή την εικόνα. Όμως, όσο πλησιάζεις αντιλαμβάνεσαι ότι είναι μπετόν… Τώρα ποιος το έριξε και γιατί; Προφανώς γιατί θα ήθελε να καλύψει τη διάβρωση του δρόμου λόγω των προβλημάτων από τις βροχοπτώσεις του χειμώνα. Και επέλεξε αυτή τη μέθοδο. Βέβαια ξεχνάει ότι ο Νόμος απαγορεύει κάθε είδους παρέμβαση στη περιοχή. Οπότε το … τσιμέντο κακώς μπήκε.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν γίνει ήδη οι σχετικές καταγγελίες στο Δήμο και την αρμόδια υπηρεσία. Οπότε περιμένουμε τις εξελίξεις…

Α και για να ξέρουμε όλοι, οι δρόμοι στη συγκεκριμένη περιοχή απλά δεν …υπάρχουν. Απαγορεύονται. Πόσο μάλλον όταν αποκτούν και την σχετική επίστρωση τσιμέντου. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News