Κορωπί (Νάξος): Ταλαιπωρημένη γαϊδούρα βρήκε καταφύγιο στη "Γαϊδουροχώρα"

Νάξος

".... Έφτασε αργά τη νύχτα από Νάξο, η ταλαιπωρημένη γαϊδουρίτσα. Παραμελημένη, υποσιτισμένη, με πολύ άσχημη κατάσταση οπλών, ζώντας χρόνια μέσα στον πόνο. Η Φιλοζωική Νάξου έδρασε ακαριαία και πέτυχε την οριστική αφαίρεση της, για να ταξιδέψει αμέσως σε εμάς. Έγιναν ακτινογραφίες, έγινε το πρώτο κόψιμο στις οπλές, δίνονται παυσίπονα, σωστή διατροφή και ελπίζουμε να καταφέρουμε να κινηθεί ξανά χωρίς πόνους και να είναι χαρούμενη... Ελπίζουμε επίσης να αποδοθεί δικαιοσύνη για την κατάντια αυτού του πλάσματος....."

Αυτό αναφέρει σε ανάρτησή τους στα social media τα μέλη της "Γαϊδουχώρας" του Ελληνικού Κέντρου για το Γαϊδούρι. Βρίσκεται στο Κορωπί της Αττικής και όπως βλέπουμε εξυπηρετεί τα ζώα (γαϊδούρια) που έχουν ανάγκη φροντίδας. Με βάση την σχετική ενημέρωση, το συμπαθέστατο πληγωμένο τετράποδο που βλέπουμε στις φωτογραφίες μέσω της Φιλοζωϊκής Νάξου, μεταφέρθηκε εκεί από τη Νάξο και πλέον θα αναρρώσει στον καλύτερο δυνατό περιβάλλον.. 

 

Tι είναι το ελληνικό Κέντρο για το Γαϊδούρι 

Το Ελληνικό Κέντρο για το Γαϊδούρι είναι το κομμάτι της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας “Γαϊδουροχώρα” που ιδρύθηκε το 2014 κσι η δράση του αφορά αποκλειστικά σε θέματα ευζωίας, τη βελτίωση συνθηκών ζωής και εργασίας των γαϊδουριών στην Ελλάδα, τη φροντίδα ζώων που βρίσκονται σε ανάγκη και την ευαισθητοποίηση της σημερινής κοινωνίας σχετικά με αυτό το ζώο.
Συντηρεί μια αδειοδοτημένη κτηνοτροφική εγκατάσταση όπου μπορεί να φιλοξενεί γαϊδουράκια που έχουν ανάγκη και προκύπτουν είτε από εγκατάλειψη, είτε από αδυναμία των ιδιοκτητών τους να τα κρατήσουν πλέον, είτε από περιπτώσεις κακοποίησης.
Ενημερώνει και εκπαιδεύει ανθρώπους, που προτίθενται να αποκτήσουν ένα γαϊδουράκι, ώστε να μπορούν με υπευθυνότητα και συνέπεια να διατηρούν ένα τέτοιο ζώο. Συμβουλεύει και βοηθά ιδιοκτήτες να λύσουν τυχόν προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Επίσης φροντίζει να προωθεί σε υιοθεσία γαϊδουράκια, που αφού φιλοξενήθηκαν στο Κέντρο όσο κρίθηκε απαραίτητο, έχουν αποκατασταθεί σωματικά αλλά και ψυχικά.

Όλες οι δράσεις υποστηρίζονται από εθελοντές, γι΄αυτό και η όποια συμμετοχή σας είναι υπερπολύτιμη.

Όλα τα έσοδα που προκύπτουν από τις δράσεις και τα προγράμματα που κάνει το Κέντρο, καλύπτουν τα λειτουργικά έξοδα, την τροφή, τα ιατροφαρμακευτικά κόστη και τη συντήρηση του χώρου, ώστε τα ζώα που φιλοξενούνται να τυγχάνουν της καλύτερης δυνατής φροντίδας.
Προκειμένου το Κέντρο να είναι σε θέση να ανταποκρίνεται σε όλο και περισσότερα περιστατικά χρειαζόμαστε και την οικονομική σας υποστήριξη.

Με αμείωτο ζήλο και ενδιαφέρον προσπαθούμε διαρκώς για την επίτευξη των στόχων μας.
Τα ζώα αυτά δεν είναι άψυχα εργαλεία που όταν “χαλάσουν” ή “παλιώσουν” τα πετάμε ή τα εγκαταλείπουμε αβοήθητα.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός για την Υγεία και Ευζωία των Ζώων (ΟΙΕ) έχει θεσπίσει τους πέντε βασικούς κανόνες ευζωίας που πρέπει να διέπουν τη ζωή κάθε πλάσματος και τους οποίους θέλουμε να διασφαλίσουμε και για τα γαϊδουράκια.

  • Ελευθερία από πείνα και δίψα
  • Κατάλληλο περιβάλλον για το κάθε είδος
  • Ελευθερία από πόνο, τραύμα και αρρώστια
  • Δυνατότητα έκφρασης της φυσικής συμπεριφοράς του
  • Ελευθερία από φόβο και άλλες στρεσογόνες συνθήκες

Είτε είναι εργαζόμενα, είτε παραγωγικά είτε αναψυχής και συντροφιάς, τα γαϊδουράκια έχουν δικαιώματα και οι ιδιοκτήτες τους υποχρεώσεις απέναντί τους. Επίσης, κάτι πολύ σημαντικό είναι πως, έχουν δικαίωμα σε αξιοπρεπή και ήρεμα γηρατειά, απαλλαγμένα από ταλαιπωρίες και ανάρμοστες συμπεριφορές.
Για να γίνουν όλα αυτά πράξη το Κέντρο συμβουλεύει, νουθετεί αλλά και δρά αστυνομικά όπου είναι αναγκαίο και απαραίτητο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News