Κουνήθηκαν (5,1 R) στην Νίσυρο

Για μία ακόμη φορά η Ελλάδα κουνήθηκε στους ρυθμούς του Εγκέλαδου… Από τα ξημερώματα της Τρίτης είχαμε 9 σεισμούς με βάση την ιστοσελίδα seismoi.gr από 2 R έως 5.1 R και με τη Ζάκυνθο να έχει τρεις σεισμούς. Όμως, ο μεγαλύτερος και πιο ισχυρός ήταν αυτός που αναστάτωσε τους κατοίκους της Νισύρου…. Στις 08.03 καταγράφθηκε σεισμός με μέγεθος 5,1 Ρίχτερ σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου στου Αστεροσκοπείου της Αθήνας. Βέβαια το Ευρωπαϊκό – Μεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο δίνει το μέγεθος του σεισμού στα 5,5 Ρίχτερ και με εστιακό βάθος στα 133 χλμ (!!!)

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στη θαλάσσια περιοχή, 24 χιλιόμετρα δυτικά νοτιοδυτικά της Νισύρου, στη θαλάσσια περιοχή κοντά στη νησίδα Κανδελιούσσα. Είχε εστιακό βάθος 105 χιλιόμετρα. Έγινε αισθητός στα κοντινά νησιά όπως η Τήλος, η Κως και η Αστυπάλαια.

Και οι σεισμολόγοι είσαι σε επιφυλακή παρακολουθώντας προσεκτικά το φαινόμενο της σεισμικής δραστηριότητας στη Νίσυρο.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην ΕΡΤ ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμιος Λέκκας, ο σεισμός είχε μεγάλο εστιακό βάθος και έγινε αισθητός στη Νίσυρο, την Κω και τα γύρω νησιά. Κι όπως τόνισε «Αν το βάθος είναι μεγάλο, τότε θεωρούμε ότι είναι ο κυρίως σεισμός, ωστόσο παρακολουθούμε το φαινόμενο με μεγάλη προσοχή».

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα newsbomb.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News