Κυκλάδες - Ανδρος: Κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων

Katafigio Andros

Πριν από μερικές ημέρες διαβάσαμε σε ανακοίνωση του Δήμου Ανδρου ότι εντάχθηκε στο Πρόγραμμα "ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ" του Υπουργείου Εσωτερικών, το έργο με τίτλο «Καταφύγιο αδέσποτων ζώων συντροφιάς Δ. Άνδρου», συνολικού προϋπολογισμού 372.000,00€. Με την ένταξη του έργου, δίνεται η δυνατότητα να κατασκευασθεί και να εξοπλισθεί πλήρως, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες προδιαγραφές που ορίζει η σχετική νομοθεσία, μια απολύτως αναγκαία υποδομή για την περιοχή μας, που αναμένεται δώσει ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ στο χρόνιο πρόβλημα που ταλανίζει τόσο την κοινωνία μας όσο και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς. Το καταφύγιο πρόκειται να υλοποιηθεί σε ιδιόκτητη έκταση του Δήμου 6.810,30 τ.μ. στην περιοχή Φυτεία Αλαδινού Δήμου Άνδρου. Η δυναμικότητα του καταφυγίου θα είναι 20 θέσεων σύμφωνα με τους περιορισμούς της ισχύουσας νομοθεσίας".

Και έρχεται το Φιλοζωικό Σωματείο Άνδρου - Animal Welfare Society of Andros,  να εκφράσει την ικανοποίησή του για την ένταξη στο Πρόγραμμα "ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ" του Υπουργείου Εσωτερικών, το έργο με τίτλο «Καταφύγιο αδέσποτων ζώων συντροφιάς Δ. Άνδρου»  Και με ανάρτησή του στα social media αναφέρει:

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαβάσαμε ότι εντάχθηκε στο Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ του Υπουργείου Εσωτερικών, το έργο με τίτλο «Καταφύγιο αδέσποτων ζώων συντροφιάς Δ. Άνδρου», συνολικού προϋπολογισμού 372.000,00€, το οποίο θα κατασκευασθεί, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες προδιαγραφές που ορίζει η σχετική νομοθεσία.
 
Το Φιλοζωικό Σωματείο Άνδρου, σαν στόχο του έχει θέσει, αυτό το καταφύγιο να εξελιχθεί σ' ένα εκπαιδευτικό κέντρο εκμάθησης του σεβασμού που οφείλουμε στα ζώα, αλλά και σημείο επικοινωνίας του φιλοζωικού κόσμου. Θα «είμαστε» εκεί ώστε να τηρηθούν οι πλέον σύγχρονες προδιαγραφές της κατασκευής του καταφυγίου και επίσης θα ελέγχουμε τη λειτουργία του, όπως επί 5 χρόνια τώρα φροντίζουμε για τις καλύτερες συνθήκες ευζωίας των αδέσποτων ξεπερνώντας τις 250 υιοθεσίες.
 
Όλοι μας ίσως να έχουμε αναρωτηθεί πώς γίνεται και η ζωοφιλική κουλτούρα στη χώρα μας, κυρίως στο παρελθόν, να συγκρίνεται με τριτοκοσμικές καταστάσεις; Πώς γίνεται να μην υπάρχει καμιά συστηματική προσπάθεια για τη βελτίωση των συνθηκών της ζωής των ζώων και της αναβάθμισης της σχέσης τους με τον άνθρωπο. Για να το ειδικεύσουμε, σίγουρα έχουμε αναρωτηθεί, πώς φέρονται άραγε στην Άνδρο, στα αδέσποτα;
 
Με χαρά τελευταίως βλέπουμε να γίνονται βήματα έστω δειλά, από την πολιτεία, αλλά και από τους πολίτες, προς τη σωστή κατεύθυνση, ελπίζοντας να αλλάξουν κάποια πράγματα ριζικά Παράλληλα όμως ακούγονται αντιδράσεις, (ρεαλιστικές αλλά ίσως και λίγο κυνικές), όπως: είναι υπερβολικό να σπαταλάμε χρόνο, ενέργεια και χρήμα για τα «ζώα».
 
Αλλά επιτρέψτε μας να σας υπενθυμίσουμε το ρητό του Γκάντι. «Ο πολιτισμός μιας χώρας φαίνεται από το πώς μεταχειρίζεται τα ζώα». Και καμιά χώρα δεν άνθισε χωρίς πολιτισμό και παιδεία. Εμείς θεωρούμε ακόμα ότι ο πολιτισμός μιας χώρας φαίνεται από τη στάση της απέναντι στους αδύναμους.
 
Και δεν υπάρχουν πιο αδύναμα πλάσματα σε μια κοινωνία από τα αδέσποτα ζώα, γιατί τα ίδια δεν έχουν φωνή, ώστε να διεκδικήσουν το αυτονόητο, το δικαίωμά τους στη ζωή. Ας γίνουμε λοιπόν η φωνή τους και ας δείξουμε ότι η Άνδρος αγαπάει και φροντίζει τα αδέσποτα ζώα που ζουν στο νησί μας!!!!!!!!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News