Κυκλάδες - Δονούσα: Λύση τώρα στο θέμα του οδηγού απορριμματοφόρου

Δονούσα

Από την περίοδο προ του Πάσχα οι κάτοικοι και επιχειρηματίες της Δονούσας είχαν επισημάνει το πρόβλημα... Η λήξη της σύμβασης με τον οδηγό του απορριμματοφόρου στην Δονούσα είχε προκαλέσει τις πρώτες άσχημες εικόνες...Η ενημέρωση στην δημοτική αρχή δεν έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα και τώρα; με την έναρξη της τουριστικής περιόδου, οι εικόνες με τα σκουπίδια στους κάδους δημιουργούν όχι μόνο πρόβλημα αισθητικής αλλά και υγιεινής από τη στιγμή που με βάση το οργανόγραμμα η αποκομιδή θα γίνεται δύο φορές την εβδομάδα από άνθρωπο που θα έρχεται από τη Νάξο (!!!)... 

Και οι επιχειρηματίες αλλά και οι κάτοικοι είναι στα ... κάγκελα. Τι θα γίνει; Θα υπάρξει λύση του προβλήματος; Τι απαντάει η δημοτική αρχή; Κι έτσι από το σύλλογο Επαγγελματιών Δονούσας είχαμε δεύτερη (σ.σ. η πρώτη την 4η Μαΐου) ανοιχτή επιστολή προς τον Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και κοινοποίηση προς βουλευτές και βέβαια τον αντιδήμαρχο Δονούσας κο Πράσινο, ώστε να βρεθεί λύση...

Όπως τονίζουν ανάμεσα στα άλλα "Υπάρχει έντονη δυσοσμία, διασπορά απορριμμάτων στους δρόμους και μια γενικότερη υποβάθμιση του τόπου, κάτι που είναι δυσάρεστο και για τους κατοίκους αλλά και για τους επισκέπτες του νησιού". Και καταλήγουν " ζητάμε ξανά όπως προχωρήσετε τις διαδικασίες για άμεση πρόσληψη προσωπικού ως οδηγού απορριμματοφόρου, καθώς και για τη δημιουργία μόνιμης οργανικής θέσης για τη συγκεκριμένη ειδικότητα".

Αναλυτικά η επιστολή (σ.σ. μπορείτε να την δείτε στο τέλος του άρθρου σε μορφή pdf) με τίτλο " Αποκομιδή απορριμμάτων Δ.Κ Δονούσας και δημιουργία μόνιμης θέσης για οδηγό απορριμματοφόρου." και με την υπογραφή των Λογοθέτη Κωβαίο (Πρόεδρο) και Μιχάλη Πράσινο (Γενικό Γραμματέα) 

"Σε συνέχεια της προηγούμενης επιστολής μας με ημερομηνία 4/5/2022 για την οποία δεν λάβαμε καμία απάντηση θέλουμε να σας επισημάνουμε ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα σε σχέση με την κατάσταση που επικρατεί στο νησί μας όσον αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Η σύμβαση του οδηγού απορριμματοφόρου δεν έχει ανανεωθεί, δεν έχουμε καμία ενημέρωση για το αν και πότε θα γίνει αυτό και η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη.  Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να μείνει το νησί χωρίς οδηγό τους καλοκαιρινούς μήνες και να καλύπτεται με δύο φορές την εβδομάδα αποκομιδή με οδηγό από την Νάξο.  Κάτι τέτοιο είναι ανεπίτρεπτο και απαράδεκτο για ένα νησί των Κυκλάδων το έτος 2022.

Το πρόβλημα καθημερινά γίνεται και χειρότερο.  Επισκέπτες του νησιού ανεβάζουν φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τους κάδους μας να ξεχειλίζουν απορρίμματα.  Εκτός λοιπόν από το πολύ σοβαρό ζήτημα που υπάρχει για την δημόσια υγεία πρόκειται και για δυσφήμηση για το νησί μας. 

Αναφέρω ξανά πως η Δονούσα είναι το μοναδικό νησί του Δήμου χωρίς μόνιμο οδηγό απορριμματοφόρου, η θέση αυτή καλύπτεται με συμβάσεις οι οποίες όμως πάντα λήγουν πριν την έναρξη της θερινής τουριστικής περιόδου δημιουργώντας πρόβλημα στην καθημερινότητα των κατοίκων και επαγγελματιών του νησιού.

Την περίοδο αυτή έχουν ξεκινήσει να λειτουργούν όλες οι εποχιακές επιχειρήσεις με αποτέλεσμα να αυξάνεται η ποσότητα των απορριμμάτων, αλλά και άλλων ογκωδών αντικειμένων στους κάδους. Υπάρχει λοιπόν έντονη δυσοσμία, διασπορά απορριμμάτων στους δρόμους και μια γενικότερη υποβάθμιση του τόπου, κάτι που είναι δυσάρεστο και για τους κατοίκους αλλά και για τους επισκέπτες του νησιού.

Κατόπιν τούτων ζητάμε ξανά όπως προχωρήσετε τις διαδικασίες για άμεση πρόσληψη προσωπικού ως οδηγού απορριμματοφόρου, καθώς και για τη δημιουργία μόνιμης οργανικής θέσης για τη συγκεκριμένη ειδικότητα".

 

Συνημμένα Αρχεία: 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News