Κυκλάδες: Χιόνια σε Ανδρο, Τήνο και Νάξο (φωτο)

Από χθες το πρωί είχαμε αναφέρει ότι το χιόνι έρχεται στις Κυκλάδες... Το είδαμε στην Ορεινή Νάξο. Να μην είναι πυκνό, λόγω καιρού και βροχής. Αποδείχτηκε όμως ότι έχει αρκετό πείσμα και έτσι το είδαμε και σήμερα...

Από τις πρώρες πάλι πρωινές ώρες. Το χιόνι έκανε την εμφανισή του ακόμη και τα πεδινά. Δεν κάθισε βέβαια αλλά έδωσε χαμόγελα σε όλους. Μικρούς και μεγάλους... Ανήμερα της 25ης Μαρτίου και το χιόνι εμφανίζεται.

Πιο έντονα βέβαια σε Ανδρο και Τήνο. Στα ορεινά. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Ανδρο όπως διαβάζουμε και βλέπουμε στην ιστοσελίδα enandro.gr το χιόνι έντονο Αποίκια - Βουρκωτή και Αρνη. Εϊναι χαρακτηριστικό ότι χρειάστηκε η επέμβαση της Πολιτικής Προστασίας του νησιού αλλά και του Συλλόγου Εθελοντών Δασοπυροσβεστών με την χρήση εκχιονιστικού... Και κράτησε ανοιχτό το δρόμο. Οι φωτογραφίες δε που βλέπετε μεταφέρουν την εικόνα στα ορεινά του νησιού. 

Αντίστοιχες και πιο εντυπωσιακές εικόνες μας ήρθαν από την Τήνο μέσα από την σελίδα tinostoday.gr .. Χιόνι και δη αρκετό είδαμε σε Ταραμπάδο, Στενή και Δύο Χωρά. Με τον αέρα να πέφτει αρκετά (όχι περισσότερο από έξι μποφόρ) και χωρίς βροχή, το χιόνι εμφανίστηκε δυναμικά.

Και στη Νάξο; Από το απόγευμα, έχουμε χιονόπτωση, όχι πολύ στην Απείρανθο αλλά και σε Κωμιακή και Κόρωνο.

Η θερμοκρασία είναι κοντά στο μηδέν (στην Κόρωνο ...,μηδένισε) και ευελπιστούμε ότι το πρωί θα δούμε και πάλι ... άσπρη μέρα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι αυτή την ώρα (λίγο μετά τις 9.30 το βράδυ) η θερμοκρασία σε όλες τις Κυκλάδες κινείται από 2 έως 8 βαθμούς ενώ οι χαμηλότερες όπως αναφέραμε και νωρίτερα ήταν σε Κόρωνο (0 βαθμούς), Τήνος (ένα), Ανδρο (2) και και τρεις στις Μέλανες της Νάξου, ενώ η υψηλότερη εντοπίστηκε στην Ηρακλειά με 11 βαθμούς και από δέκα είδαμε σε Μήλο, Ιο και Αμοργό...

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News