Κυκλάδες - Ιος: Ενημέρωση για θέματα καθαριότητας

Ιος κοινότητα

Είναι από τα νησιά που έχει κερδίσει τα εύσημα από όλους για τη προσπάθεια που κάνει να αναδειχτεί και να μπει δυναμικά (και πάλι) στη "πίτα" της τουριστικής βιομηχανίας... Συχνά πυκνά γίνεται λόγος τόσο εντός όσο κι εκτός συνόρων για την υψηλή ποιότητα παροχής υπηρεσιών από τους επιχειρηματίες αλλά και τις ομορφιές του νησιού.. Ο λόγος για την πατρίδα του Ομηρου, την πανέμορφη Ιο, που πρόσφατα την είδαμε ως ένα από τα πέντε προτεινόμενα Κυκλαδίτικα νησιά για τους Ολλανδούς τουρίστες, σύμφωνα με το κορυφαίο για την Ελλάδα ταξιδιωτικό ιστότοπο Griekenland.net. 

Και τώρα έρχεται ο Δήμος Ιητών να βάλει τα πράγματα σε μία τάξη όσον αφορά την καθαριότητα. Κι αυτό γιατί όπως είναι γνωστό "είναι η μισή αρχοντιά".... Αρχικά ζήτησε τον εξωραϊσμό και την καθαριότητα κτηρίων και χώρων. Κι όπως τόνισε Η έναρξη της τουριστικής περιόδου 2021, βρίσκει το νησί μας υγειονομικά θωρακισμένο με την εφαρμογή του προγράμματος εμβολιασμού κατά του Covid-19, στο οποίο μετείχε σχεδόν το σύνολο των κατοίκων. Για την υποδοχή των επισκεπτών στο νησί μας, θα πρέπει αντίστοιχα να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες εξωραϊσμού και καθαριότητας κτιρίων, οικιών και επιχειρήσεων, κοινόχρηστων χώρων και οικοπέδων, όχι μόνο εντός του παραδοσιακού οικισμού της Χώρας, όπως άλλωστε προβλέπεται, αλλά και εκτός αυτού. Το προσωπικό των υπηρεσιών του Δήμου, αλλά και ιδιώτες μετά την ανάθεση σύμβασης, όπως και κατά την διάρκεια του έτους 2020, προχώρησαν σε εργασίες εξωραϊσμού και καθαριότητας στην Χώρα, τον καθαρισμό των παραλιών και την εκ νέου αποψίλωση και καθαρισμό μεγάλου τμήματος του οδικού μας δικτύου. Παρακαλούμε λοιπόν, για μία ακόμη φορά, να συνδράμετε την προσπάθεια που καταβάλλουμε και να μεριμνήσετε για τον χρωματισμό (άσπρισμα κτιρίων - ντάμες) και την καθαριότητα ακάλυπτων χώρων ιδιοκτησίας σας. Οι υπηρεσίες του Δήμου, εφόσον απαιτείται, θα συνδράμουν στο μέτρο του δυνατού. Η ανάδειξη της πολιτιστικής αξίας, του ιστορικού ενδιαφέροντος και του φυσικού κάλλους του νησιού μας, είναι υπόθεση όλων μας".

 

Αλλά είχε και συνέχεια... Με νέα του ανακοίνωση μιλάει για την σωστή αποκομιδή ογκωδών αντικειμένων και απορριμμάτων, και σημειώνει Σύμφωνα με τον Κανονισμό Καθαριότητας του Δήμου Ιητών, η συλλογή, αποκομιδή και διάθεση ογκωδών αντικειμένων και απορριμμάτων, πραγματοποιείται πρωινές ώρες κάθε Πέμπτη από ειδικό (ανοιχτό) φορτηγό αυτοκίνητο. Ως ογκώδη αντικείμενα και απορρίμματα νοούνται τα αντικείμενα μεγάλου όγκου τα οποία προέρχονται από οικίες, επιχειρήσεις και περιφραγμένους ή μη ακάλυπτους χώρους, η συλλογή των οποίων δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί με τα συνήθη απορριμματοφόρα. Πρόκειται συνήθως για παλαιά έπιπλα, στρώματα, οικιακές συσκευές, συσκευασίες (χαρτοκιβώτια-ξυλοκιβώτια), υπόλοιπα καθαρισμού κήπων και κοπής δένδρων ή θάμνων κά. Παρακαλούμε, όπως προβλέπεται από τον Κανονισμό Καθαριότητας, τα αντικείμενα και απορρίμματα αυτά να εναποτίθενται στους χώρους αποκομιδής την ημέρα και ώρα που προβλέπεται. Τέλος να υπενθυμίσουμε πως, υλικά που προέρχονται από ανακαινίσεις, κατεδαφίσεις και οικοδομικές εργασίες, όπως μπάζα και άχρηστα ή αδρανή υλικά, απομακρύνονται με ευθύνη των ιδιοκτητών ή των υπευθύνων εργασιών και διατίθενται στον ΧΥΤΑ, ενώ η απόρριψή τους σε ακάλυπτους χώρους (οικόπεδα, ρέματα κλπ.) απαγορεύεται".

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News