Κυκλάδες (Μήλος): Ξεκίνησε η μεταμεσονύκτια αποκομιδή απορριμμάτων

Κυκλάδες - Μήλος

Μικρές απλές κινήσεις που δείχνουν ότι ένας Δήμος φροντίζει για την καλύτερη δυνατή εικόνα όσον αφορά την αποκομιδή των απορριμμάτων. Αναφερόμαστε στον Δήμο Μήλου, ο οποίος από την περασμένη Παρασκευή (18/06) ξεκίνησε την αποκομιδή απορριμμάτων μεταμεσονύκτια… Σε τέσσερις περιοχές (Αδάμαντα. Πολλώνια, Πλάκα και Τρυπητή) και από τις 00.15 έως τις 2 το πρωί, απορριμματοφόρο του δήμου περνάει και παίρνει τα απορρίμματα ώστε να μην εκτίθενται όλη τη νύκτα…

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Δήμου Μήλου αναφέρει:

Για πρώτη φορά, ο Δήμος Μήλου θέτει σε εφαρμογή νέο τρόπο συλλογής απορριμμάτων που αφορούν τις επιχειρήσεις του νησιού.

Για τη διατήρηση της καθαριότητας του νησιού, για να αποσυμφορηθούν οι κάδοι οι οποίοι προορίζονται αποκλειστικά για οικιακά απορρίμματα, αλλά και προς εξυπηρέτηση των επαγγελματιών,

ενημερώνουμε πως από την Παρασκευή 18/06/2021 ξεκίνησε η νυχτερινή αποκομιδή απορριμμάτων καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Συγκεκριμένα, οι αναφερόμενες επιχειρήσεις πρέπει υποχρεωτικά να εναποθέτουν τα απορρίμματά τους στο απορριμματοφόρο όχημα του Δήμου που θα βρίσκεται σταθμευμένο στους χώρους συγκέντρωσης των απορριμμάτων ως εξής:

- 00:15 Τρυπητή

- 00:30 Πλάκα

- 01:15 Πολλώνια

- 02:00 Αδάμαντα

Υπενθυμίζουμε πως, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στον Κανονισμό Καθαριότητας του Δήμου Μήλου, τα απορρίμματα θα πρέπει να βρίσκονται εντός καλά κλεισμένων ανθεκτικών σάκων.

Απαγορεύεται η απόρριψή τους πριν την καθορισμένη ώρα, καθώς και η τοποθέτηση απορριμμάτων εκτός των κάδων καθ' όλο το 24ωρο.

Επικαλούμαστε την αμέριστη υποστήριξη όλων των ιδιοκτητών καταστημάτων εστίασης  στις προσπάθειες που καταβάλλει ο Δήμος για τη διατήρηση της καθαριότητας και της αισθητικής του νησιού μας!

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News