Κύθνος: Υπό έλεγχο η φωτιά που ξέσπασε το πρωί (04/08)

Ιούλιος του 2018 και η Κύθνος καίγεται... Η .. μάχη που έδωσαν οι πυροσβέστες, οι εθελοντές αλλά και οι απλοί κάτοικοι ήταν επίπονη, αλλά στο τέλος νίκησαν.. Σήμερα, δύο χρόνια μετά και ενδεχομένως κάποιοι να έτρεξαν στο .. παρελθόν, όταν άκουσαν τον ήχο του ελικοπτέρου, το πρωί της Τρίτης να καλύπτει κάθε άλλο ήχο και να προσπαθεί να σβήσει τη φωτιά που είχε ξεσπάσει τις πρώτες πρωινές ώρες... Περιοχή; Κανάλα Κύθνου, άγνωστη η αιτία, όμως η άμεση αντίδραση του κλιμακίου των πυροσβεστών και η δυναμική εμφάνιση των εθελοντών έφερε το ποθούμενο αποτέλεσμα (σ.σ. τον έλεγχο) μετά από τέσσερις δύσκολες ώρες...  Το ευχάριστο; Δεν κινδύνεψαν κάτοικοι ή επισκέπτες, ενώ τα ζώα, τα μελίσσια και οι κατοικίες που απειλήθηκαν, έμειναν στην ... απειλή. 

Αναλυτικά το δελτίο ενημέρωσης από το Δήμο Κύθνου (φέρει την υπογραφή του Δημάρχου κου Γαρδέρη) αναφέρει:

"Πυρκαγιά ξέσπασε από άγνωστη αιτία ξημερώματα Τρίτης 4 Αυγούστου 2020 στις 4.00 το πρωί, στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων στην Κανάλα Κύθνου.

Ο Δήμος Κύθνου ενημερώθηκε άμεσα και έσπευσε στην περιοχή με το κλιμάκιο των πυροσβεστών της Κύθνου συνοδεία τεσσάρων υδροφόρων και δυο πυροσβεστικών οχημάτων. Υπήρξε άμεσος συντονισμός από την πλευρά του Δήμου Κύθνου και χάρη στην πολύτιμη συμβολή των εθελοντών απετεύχθησαν τα χειροτέρα.

Ο Δήμος Κύθνου εκφράζει απεριόριστες ευχαριστίες προς την Πυροσβεστική Υπηρεσία διότι τις πρώτες πρωινές ώρες απέστειλε ελικόπτερο για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Ευχαριστίες προς τον Διοικητή του Αστυνομικού Σταθμού κ. Πανόπουλο Αλέξιο, τον Αστυφύλακα κ. Μπιζικούκη Νικόλαο, τους εθελοντές ,τους ιδιοκτήτες των δυο υδροφόρων οχημάτων κ. Φιλιππαίο Κωνσταντίνο και κ.. Γκούμα Εμμανουήλ και το προσωπικό του Δήμου Κύθνου για την πολύτιμη συνεισφορά τους.

Η πυρκαγιά έκαψε χαμηλή βλάστηση και απείλησε ζώα, μελίσσια και οικίες χωρίς καμία απώλεια. Η πυρκαγιά κατεστάλη στις 8.00 τα ξημερώματα".

 

Διαβάστε εδώ όλες τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από τις σελίδες του naxospress.gr

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις μέσα από την πλατφόρμα του google news...

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News