Μαν. Μαργαρίτης "στόχος μας να γίνει η Νάξος πρότυπο διαχείρισης απορριμμάτων"

«Στόχος μας είναι η Νάξος να γίνει πρότυπο στον τομέα της διαχείρισης απορριμμάτων. Η προστασία του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων μας και γι αυτό καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να μετέχουν ενεργά στο πρόγραμμα ανακύκλωσης που τίθεται πλέον σε εφαρμογή» Ποιος το είπε; Μα ποιος άλλος από τον Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Μανόλης Μαργαρίτης με την ευκαιρία της έλευσης του ειδικού απορριμματοφόρου που θα αναλάβει να μαζεύει τα της ... ανακύκλωσης

Και η αναφορά αυτή έρχεται στο πλαίσιο του επανασχεδιασμού της λειτουργίας της ανακύκλωσης, από το ΔήμοΝάξου και Μικρών Κυκλάδων... Και όπως αναφέραμε παρέλαβε χθες ένα καινούριο όχημα αποκομιδής ανακυκλώσιμων υλικών. Το νέο απορριμματοφόρο, όπως κι οι 300 μπλε κάδοι ανακύκλωσης, οι οποίοι έχουν ήδη παραληφθεί, είναι δωρεά της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, με την οποία έχει συμβληθεί ο Δήμος με στόχο την επανέναρξη και λειτουργία της ανακύκλωσης.

Το προσεχές διάστημα αναμένεται να τοποθετηθούν οι μπλε κάδοι σε επιλεγμένα σημεία στη Δημοτική Κοινότητα Νάξου αλλά και στα χωριά, ενώ σύντομα αναμένεται να ολοκληρωθεί η εκπόνηση του τοπικού σχεδίου χωροθέτησης των κάδων απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων.

Και να σημειώσουμε ότι ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την παραλαβή του οχήματος και του χρονοδιαγράμματος, καθώς από τις αρχές Απριλίου αναμένεται να ξεκινήσει η αποκομιδή των ανακυκλώσιμων υλικών.