Μένει το ''ΟΚ'' του Δήμου για να ξεκινήσει αύριο η Ανακύκλωση (βίντεο)

Το μεγάλο πρόβλημα με την διαχείριση και ανακύκλωση των απορριμμάτων που ισχύει σε μεγάλο μέρος της επικράτειας φαίνεται ότι βρίσκει τη λύση του στη Νάξο, καθώς από τον Φεβρουάριο του 2017 λειτουργεί Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών που είναι πλήρως δανειοδοτημένο και έτοιμο να λύσει το πρόβλημα της ταφής τον επιβλαβών για το περιβάλλον απορριμμάτων.

Μέσα σε μερικούς μήνες που βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία έχει εξάγει περισσότερους από 150 τόνους υλικού προς ανακύκλωση, περνώντας με άριστα όλα τα τεστ ετοιμότητας.

Πλέον το Κ.Δ.Α.Υ. (Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών) που ανήκει στην εταιρία Γιώργος Βασιλάκης Ι.Κ.Ε. είναι εξοπλισμένο με μηχανήματα που μπορούν να επεξεργαστούν πολλαπλάσιο όγκο απορριμμάτων από αυτόν που παράγεται καθημερινά στη Νάξο και αναμένει το ΟΚ του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για να συμβάλει στην αποφόρτιση του περιβάλλοντος που συντελείται μέχρι σήμερα με την ταφή των ρυπογόνων που πραγματοποιείται στον ΧΥΤΑ Νάξου και ήδη έχει καταγγελθεί.

Φτάνει λοιπόν ένα τηλεφώνημα από τους αρμόδιους του Δήμου προς τον αρμόδιο φορέα της Αθήνας και οι επόμενες γενιές της Νάξου θα έχουν σίγουρα ένα καλύτερο μέλλον όσο αφορά το περιβάλλον που θα ζήσουν και θα μεγαλώσουν τα παιδιά τους.

Το naxospress.gr επισκέφθηκε τον χώρο και κατέγραψε εικόνες από την επεξεργασία και την διαδικασία διαλογής και συρρίκνοσης, ενώ μίλησε με τον Διευθύνων Σύμβουλο 24χρονο Πολιτικό Μηχανικό, κ. Γιώργο Βασιλάκη, τον Ιδρυτή της Εταιρίας, κ. Βασιλάκη Βασίλη και τον Τεχνικό Υπεύθυνο του έργου Μανόλη Βασιλάκη.

Να σημειωθεί ότι το Κ.Δ.Α.Υ. Νάξου είναι μία πρωτοβουλία που πάρθηκε και ανήκει στη γνωστή πολυμελή οικογένεια Βασιλάκη (Κακάβολας), όπου απασχολούνται δεκάδες άνθρωποι καθημερινά και αποτελεί ένα ζωντανό κύτταρο της Ναξιακής οικονομίας.

Δείτε το σχετικό βίντεο