Μήλος - Σαρακήνικο: Οι 50 καλύτερες παραλίες του κόσμου, η Μήλος και η Σαντορίνη

Καλύτερη παραλία στον κόσμο για το 2018 αναδείχθηκε το Ναυάγιο της Ζακύνθου, σύμφωνα με σχετική κατάταξη που κατάρτισε η ταξιδιωτική σελίδα Flight Network, βάσει ταξιδιωτικών εμπειριών και αξιολογήσεων από 1.200 δημοσιογράφους, συντάκτες, μπλόγκερ και ταξιδιωτικά γραφεία παγκοσμίως. Στην παγκόσμια κατάταξη παραλιών εντοπίζονται επίσης το Ελαφονήσι (θέση 56), η Κόκκινη Παραλία Σαντορίνης (θέση 77) και η παραλία Λογγάς Κέρκυρας (θέση 92).

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ανάμεσα στις 50 καλύτερες, διακρίθηκαν οι παραλίες Ναυάγιο, Ελαφονήσι (θέση 7), Κόκκινη Παραλία (θέση 12), Λογγάς (θέση 14), Περίσσα Σαντορίνης (θέση 20), Σαρακήνικο Μήλου (θέση 21), Άγιος Παύλος Ρόδου (θέση 28) και Λαλάρια Σκιάθου (θέση 31). Τέλος, στην κατηγορία παρθένων παραλιών παγκοσμίως, τη δεύτερη θέση καταλαμβάνει η Κρήτη με την παραλία Αγιοφάραγκο.

Η παρουσία της παραλίας του Σαρακήνικού της Μήλου στις 50 καλύτερες της Ευρώπης προκάλεσε τα αντανακλαστικά του Δήμου Μήλου, με τον Δήμαρχο κο Δαμουλάκη να τονίζει:  «Η αναγνώριση της Μήλου στο διεθνές ταξιδιωτικό στερέωμα επιβεβαιώνεται με όλους τους τρόπους» και πρόσθεσε ότι «αδιαφιλονίκητη απόδειξη αποτελούν τα στοιχεία των αφίξεων , πράγμα που σημαίνει ότι οι επαφές, οι συναντήσεις και η προβολή του νησιού μας  έχουν και στόχευση και αποτελεσματικότητα . Και αυτό οφείλεται στην άριστη συνεργασία της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου με τους επιχειρηματίες του νησιού και την εταιρία συμβούλων μας»

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα tornosnees.gr - Φωτογραφία: hellas - beaches.gr 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News