Μονεμβασιά: Φωτιά σε δύσβατη περιοχή πάνω από το κάστρο (video)

Η φωτιά είναι προσβάσιμη μόνο από πεζοπόρο τμήμα της Πυροσβεστικής - Οι κάτοικοι πιθανολογούν ότι ίσως ευθύνεται κάποιο βεγγαλικό, καθώς σήμερα γιορτάστηκε η απελευθέρωση της πόλης από τους Τούρκους

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά σε δύσβατη δασική περιοχή, πάνω από το κάστρο της Μονεμβασιάς, στην Λακωνία.

 

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά ξέσπασε στις 20.40 σε τέτοιο σημείο, που μόνο πεζοπόρο τμήμα της Πυροσβεστικής μπορεί να προσεγγίσει, καθώς στην περιοχή όπου εκδηλώθηκε, δεν υπάρχουν δρόμοι, ώστε να φθάσουν πυροσβεστικά οχήματα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, πεζοπόρο τμήμα της Πυροσβεστικής με 13 άτομα έχει φθάσει στο μέτωπο της φωτιάς και επιχειρεί, ενώ προμηθεύεται νερό από έξι πυροσβεστικά οχήματα που κατάφεραν να προσεγγίσουν το μέτωπο όπου υπάρχει οδική πρόσβαση.

Στο μεταξύ, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Μονεμβασιάς Ηρακλής Τριχείλης, «τα πράγματα πάνε καλά με την φωτιά και δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές».

Επίσης, ο αντιδήμαρχος Μονεμβασιάς Γιάννης Σούρλας, που μίλησε στο protothema.gr, τόνισε ότι είναι πολύ δυσπρόσιτο το σημείο, προσπάθησαν πυροσβέστες και υπάλληλοι του δήμου να το προσεγγίσουν, αλλά δεν τα κατάφεραν. Όσον αφορά τα αιτία της πυρκαγιάς σε τόσο απόμερο μέρος, ο αντιδήμαρχος δήλωσε πως οι κάτοικοι πιστεύουν ότι ενδεχομένως να φταίει κάποιο από τα βεγγαλικά που ρίχτηκαν εκείνη την ώρα στον ουρανό της πόλης, λόγω του εορτασμού της επετείου της Απελευθέρωσης της Μονεμβασιάς από τους Τούρκους, στις 23 Ιουλίου του 1821.