Μύκονος: Ελάτε να ασπρίσουμε το "νησί των Ανέμων"

Μεγάλη κουβέντα για την καθαριότητα... Πόσο μάλλον σε ένα νησί όπως η Μύκονος, το νησί των Ανέμων, που δέχεται το μεγαλύτερο βάρος των επισκεπτών... Πριν από μερικές ημέρες, ο Δήμαρχος Μυκόνου, Κωνσταντίνος Κουκάς με ανάρτησή του στην σελίδα του στα social media είχε αναφέρει " Έργα οδοποιίας και ασφαλτοστρώσεις, βαψίματα στις πλατείες, πλακόστρωση στο Γυαλό, νέα πεζουλάκια, εργασίες για την αποκατάσταση της αντένας σε ένα ανεμόμυλο στους Μύλους. Και την άλλη εβδομάδα θερμικές κάμερες στις πύλες εισόδου στο νησί και καθαρισμός των παραλιών με ειδικό μηχάνημα. Προετοιμαζόμαστε εντατικά για να είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε τους πρώτους επισκέπτες".

Και σήμερα έχουμε το κάλεσμα από τον Δήμο με κάθε επισημότητα στους επιχειρηματίες να αναλάβουν δράση και να επιμεληθούν τον χρωματισμό (σε άσπρο χρώμα πάντα) των χώρων.. Αίσθηση για εμάς τους κατοίκους της Νάξου αποτελεί η επισήμανση όσον αφορά τις επιγραφές. 

Αναλυτικά η ενημέρωση - πρόσκληση από το Δήμο αναφέρει: 

"Ο Δήμος Μυκόνου καλεί τους κατοίκους και τους επιχειρηματίες του παραδοσιακού οικισμού του νησιού, ΑΜΕΣΑ και λόγω της έναρξης της τουριστικής  περιόδου, να επιμεληθούν  για τον χρωματισμό (άσπρισμα) των χώρων και των οδών μπροστά από τα καταστήματα και τις οικίες μέχρι τον άξονα του δρόμου.

Παρακαλούμε να μην χρησιμοποιούνται ολισθηρά υλικά βαφής και γι’ αυτό συμβουλευτείτε τα αντίστοιχα καταστήματα. 

Οι επιχειρηματίες  υποχρεούνται να αφαιρέσουν άμεσα τις κάθετες επιγραφές, καθώς και όλες τις πινακίδες των επιχειρήσεων τους, οι οποίες είναι τοποθετημένες σε δημοτικούς χώρους και πλατείες, σε σκαλοπάτια ανόδου και σε μπάλους επί των σκαλών ανόδου.

Έκκληση για τήρηση καθαριότητας πέριξ των οικιών και των δημόσιων χώρων, απευθύνουμε και σε όλους τους κατοίκους του νησιού εντός και εκτός των οικισμών. Η καθαριότητα είναι η πρώτη και η τελευταία εντύπωση των επισκεπτών του νησιού μας".

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News