Μύκονος: Στείλε sms και μαζεύουμε τα σκουπίδια

Όταν μιλάμε για Μύκονο αρκετές φορές γίνεται συζήτηση και γι το θέμα της αποκομιδής των απορριμμάτων. Και η συζήτηση αυτή φτάνει έως και την …μεταφορά τους με πλοία στην Ελευσίνα όπως είχε αποκαλυφθεί το 2013 μέσω του «Μαρία Π» ή για εργολαβίες που κοστίζουν χρυσάφι. Όπως η πρόσφατη ανακοίνωση που είχε εκδώσει η επικεφαλής της Παράταξης “Μύκονος Επόμενη Μέρα” Ντίνα Σαμψούνη όπου κατηγόρησε το Δήμο για αδιαφορία καθώς η αποκομιδή απορριμμάτων κοστίζει:

53.000 ευρώ τον μήνα στον εργολάβο, 1.380.000 στον δήμο και συνολικά 2.016.000 ευρώ ετησίως στην τσέπη του δημότη, αλλά οι δρόμοι δεν …καθρεπτίζονται… Και να σκεφτεί κανείς ότι στο Δήμο Μυκόνου με βάση την καταγγελία της κας Σαμψούνη: απασχολούνται 65 άτομα στην υπηρεσία καθαριότητας, ο εργολάβος έχει 54 κατά την υψηλή περίοδο (119 άτομα σύνολο)… και όμως ούτε ένα βραβείο. Και συν τοις άλλοις μας αναφέρει ότι η Μύκονος έφτασε στο σημείο να νοικιάσει και θρυμματιστή για τρεις μήνες έναντι 67. 000 ευρώ, ενώ το πλέον ενδιαφέρον; Τα σκουπίδια εξαφανίζονται τα σκουπίδια μετά από αναρτήσεις δημοτών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ηλεκτρονική υπηρεσία

Σας θυμίζει κάτι; Μπααα ε; Εντάξει πάμε παρακάτω. Εδώ λοιπόν ο Δήμος Μυκόνου πάει ένα βήμα παρακάτω. Και δημιουργεί μία ηλεκτρονική υπηρεσία όπου θα μπορεί κάθε δημότης με την αποστολή ενός sms ή ενός e mail να ενημερώνει την υπηρεσία για θέματα που έχουν σχέση με την αποκομιδή των ογκώδη αντικειμένων και απορριμμάτων. Έξυπνο δεν είναι; Δεν ξέρουμε εάν είναι επικοινωνιακό κόλπο. Σίγουρα όμως είναι … έξυπνο και πρωτοπόρο… Και η υπηρεσία έχει ως τίτλο «we care 4Mykonos»….

Και όπως διαβάζουμε στην σχετική ανακοίνωση: «Ο Δήμος Μυκόνου ανακοινώνει τη λειτουργία της νέας ηλεκτρονικής υπηρεσίας, για την αποκομιδή των ογκωδών αντικειμένων και απορριμμάτων για την αντιμετώπιση της ανεξέλεγκτης απόθεσης μπαζών και την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων και επισκεπτών του νησιού μας.

Προκειμένου να ενημερώνεται η αρμόδια υπηρεσία άμεσα και να προβαίνει ατελώς στην περισυλλογή ογκωδών αντικειμένων παρακαλείστε, όπως έγκαιρα αποστέλλετε sms (γραπτό μήνυμα) στο 6947 703050 είτε email στην ηλεκτρονική διεύθυνση wecare4mykonos@keridis.com Επίσης, όποιος πολίτης αντιληφθεί μπάζα εναποθετημένα ανεξέλεγκτα σε οποιοδήποτε μέρους του νησιού, παρακαλείται να ενημερώνει με μήνυμα μέσω της ανωτέρω ηλεκτρονικής διεύθυνσης, ώστε έγκαιρα να περισυλλεχθούν».

Οπότε ξεκινάει το κυνήγι των ..σκουπιδιών και όλοι με το δάκτυλο στο κινητό. Όχι ότι δεν είναι, αλλά πλέον αποκτούμε και περιβαλλοντική λογική στη χρήση του κινητού…
 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News