Να δημιουργήσουν εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας

Σε μια εποχή  με συνεχώς αυξανόμενες φυσικές και τεχνολογικές καταστροφές, η έννοια του εθελοντισμού αποκτά ιδιαίτερη σημασία και αναδεικνύει την ανάγκη για κοινωνική αλληλεγγύη και ανιδιοτελή προσφορά στον τομέα της πολιτικής προστασίας, όπου η άμεση παροχή βοήθειας κατά την εκδήλωση τέτοιων φαινομένων είναι ιδιαίτερα επιτακτική.

Ειδικότερα μετά τις πρόσφατες πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν και στη Σύρο, την παρουσία μεγάλου αριθμού εθελοντών-δημοτών στα μέτωπα της πυρκαγιάς και τα συμπεράσματα από τις συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων και υπηρεσιών αναδείχθηκε η αναγκαιότητα συγκρότησης εθελοντικών ομάδων πολιτικής προστασίας. Οι εθελοντικές ομάδες, θα οργανωθούν πάνω στα πρότυπα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και με βάση την ισχύουσα νομοθεσία και θα λάβουν την απαιτούμενη εκπαίδευση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τους λοιπούς αρμόδιους φορείς.

Για το λόγο αυτό απευθύνουμε κάλεσμα τόσο στους πολίτες της Σύρου, όσο και στους πολίτες όλων των νησιών των Κυκλάδων, στα οποία δεν υπάρχουν Οργανωμένες Εθελοντικές Ομάδες Πολιτικής Προστασίας για δασοπυρόσβεση-δασοπροστασία-διάσωση να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για τη συμμετοχή και ένταξη σε Εθελοντική Ομάδα που θα δραστηριοποιείται σε κάθε νησί. Για τις σχετικές διαδικασίες ίδρυσης, ένταξης και πιστοποίησης στο Μητρώο της Γ.Γ.Π.Π. θα μεριμνήσει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, μέσω της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας.

Συνημμένα θα βρείτε αίτηση ένταξης εθελοντή, η οποία θα πρέπει να σταλεί με e-mail ή με fax.

Στις Κυκλάδες δραστηριοποιούνται οι παρακάτω και ήδη ενταγμένες στο Μητρώο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας: Άνδρος-ΣΕΔΑ, Πάρος-Ε.Ο.Δ., Θήρα-Διασωστικό Σώμα Θήρας, Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Κυκλάδων καθώς και στη Κέα-Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο.

Επικοινωνία:

Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Ταχ.Δ/νση      : Πλατεία Λαϊκής Κυριαρχίας, 84100, Ερμούπολη, Σύρος

Τηλέφωνο      : (22813) 62723

Αριθ. Fax       : (22810) 84124

E-mail             : dpp@1730.syzefxis.gov.gr

Συνημμένα:  Αίτηση ένταξης εθελοντή

Δελτίο Τύπου Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου 

Συνημμένα Αρχεία: 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News