Νάξος: Το 1ο Γυμνάσιο απέκτησε το δικό του βοτανικό κήπο

Κάποιοι το χαρακτήρισαν και όχι άδικα ως «όνειρο ζωής»… Και έχουν δίκιο. Κάθε σχολείο έχει ανάγκη από έναν κήπο. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για Βοτανικό όπου εκεί υπάρχει ποικιλία όλων σχεδόν των φυτών που μπορεί να φιλοξενήσει.. Ο Γιάννης Κοντόπουλος, καθηγητής στο 1ο Γυμνάσιο Νάξου, από την εποχή που βρέθηκε στην καρέκλα του Διευθυντή είχε ως στόχο, όραμα να μπορέσει να το πραγματοποιήσει. Και τελικά χρειάστηκε να φτάσουμε στο 2018 για να γίνει πραγματικότητα. 

Από το καλοκαίρι είχαν μπει οι βάσεις όταν ο πρόεδρος της σχολικής Επιτροπής κος Αρτέμης Ψαρρός είχε δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για τη κατασκευή του βοτανικού κήπου μέσω της γενικότερης αναβάθμισης στον υπαίθριο χώρο του σχολείου…  Και από εκεί και πέρα όλα τα πράγματα πήραν τη σειρά τους. Βρέθηκε το πρόγραμμα που θα «καλύψει» όλη αυτή τη δραστηριότητα, το «Φυτεύω, κλαδεύω τραγουδώ και χορεύω» που είναι ένα από τα τέσσερα εκπαιδευτικά προγράμματα που κατέθεσε ο διευθυντής του σχολείου κος Φουτάκογλου, ενώ μετά από αγωνία και βρέθηκε και ο άνθρωπος που θα προσφέρει τα φυτά.. 

Ο Γιάννης Δημητροκάλλης – ιδιοκτήτης της επιχείρησης «Κήπου Ανάπλασις» - όταν έμαθε για το πρόγραμμα είπε «ναι» άμεσα στη πρόταση συνεργασίας και στη συνέχεια ήρθε και ο Δήμος να καταθέσει κι αυτός τη δική του προσφορά: εργατικό προσωπικό καθότι από χρήματα; Αναμονή να ανοίξουν και  οι κωδικοί που λένε όσοι γνωρίζουν… 
Και με δεδομένο ότι βρέθηκε σχεδόν όλη η πρώτη ύλη, η 11η Ιανουαρίου του 2018 θα μείνει στην ιστορία του σχολείου ως η ημέρα υλοποίησης του ονείρου  «Βοτανικός κήπος"
Όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα του 1ου Γυμνασίου Νάξου, το παρών έδωσαν με την αρωγή του αρμόδιου αντιδημάρχου Μανώλη Πολυκρέτη οι κηπουροί και εργάτες του Δήμου, από το σχολείο το παρών έδωσε ομάδα μαθητών που έχει γνώση από γεωργικές εργασίες, από το …γειτονικό ΕΕΕΕΚ ήρθαν και τα παιδιά καθότι υπάρχει μάθημα στο πλαίσιο της κηπουρικής και στο τέλος όλοι περίμεναν και τον κο Δημητροκάλλη που έφερε τα φυτά.

Κοντά στα 300 φυτά όλων των κατηγοριών, από ασπαρθιές (στα ψηλά του βουνού) έως αρωματικά και από λουλούδια έως πικροδάφνες… Και μάλιστα, είχαμε και τοποθέτηση φυτών και στο μπροστινό μέρος του σχολείου… Και βέβαια έχουμε τη δρομολόγηση των ενεργειών που αφορούν την φροντίδα. Μάλιστα, όπως μάθαμε το project θα τρέξει όλο το χρόνο ενώ στο τέλος της σεζόν μέσω της καθηγήτριας μουσικής θα δούμε και το εκφραστικό κομμάτι αυτού του προγράμματος διανθισμένο με μουσική και τραγούδια αφιερωμένο στα φυτά… 

Ας σημειώσουμε την ανάρτηση του κου Φουτακογλου στο τοίχο της σελίδας του 1ου Γυμνασίου Νάξου που αναφέρει: «Το "όνειρο" του Γιάννη Κοντόπουλου να αποκτήσει το 1ο Γυμνάσιο το δικό του "Βοτανικό Κήπο" πραγματοποιείται στα πλαίσια του εφετινού προγράμματος σχολικής δραστηριότητας στο οποίο είναι υπεύθυνος ο ίδιος. Η υλοποίηση οφείλεται στην θετική ανταπόκριση του Αντιδημάρχου κ. Μανώλη Πολυκρέτη καθώς και στην γενναία δωρεά του κ. Ιωάννη Δημητροκάλλη, ιδιοκτήτη της επιχείρησης "ΚΗΠΟΥ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ". Σημαντική η συνεισφορά του προέδρου της σχολικής επιτροπής κ. Αρτέμη Ψαρρού, ο οποίος βρέθηκε κοντά μας στις εργασίες φύτευσης των αρωματικών φυτών και επιμελήθηκε την δρομολόγηση των ενεργειών που αφορούν την φροντίδα των φυτών στο μέλλον (αυτόματο πότισμα κ.λ.π)»

Και το ευχαριστώ του κου Κοντόπουλου στη δική του σελίδα «Ευχαριστούμε πολύ τον Γιάννη Δημητροκάλλη για την συμπαράσταση και προσφορά που έκανε, δωρίζοντας στο 1ο Γυμνάσιο Νάξου 290 φυτά και δένδρα για την φύτευση της πλαγιάς στον πίσω προαύλιο χώρο του σχολείου και την δημιουργία Βοτανικού κήπου.

Και τέλος περισσότερες φωτογραφίες εδώ.. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News