Νάξος - Αγιος Προκόπιος: Θέλουμε και ...Γαλάζια Σημαία, μας σώζουν οι ιδιώτες

Έχουμε φτάσει 10 Μαΐου, οι περισσότεροι από τους επιχειρηματίες είναι σχεδόν έτοιμοι να ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους στις περιοχές που χαρακτηρίζονται ως ..φιλέτο για τον τουρισμό της Νάξου, όμως έχουμε θέματα. Ένα εξ αυτών έχει να κάνει με τον καθαρισμό των παραλιών. Την ώρα που σε Σύρο, Μύκονο και Σαντορίνη, οι παραλίες έχουν καθαριστεί, στη Νάξο ακόμη είμαστε στο «Α».

Και όπως είναι γνωστό, την προσεχή Τρίτη (14/05) θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα στον ετήσιο διαγωνισμό «Γαλάζια Σημαία» με τη Νάξο να διεκδικεί όπως και πέρυσι τρεις Σημαίες, σε Άγιο Γεώργιο, Αγία Άννα και Άγιο Προκόπιο.

Πριν από μερικές ημέρες είχαμε την εικόνα του πεσμένου πύργου (για τους ναυαγοσώστες) στην παραλία του Αγίου Προκοπίου. Λίγο μετά έγινε γνωστό ότι τα φύκια έχουν γεμίσει την παραλία και είναι σχεδόν αδύνατον οι επιχειρηματίες να αναπτύξουν τις ομπρέλες τους και με δεδομένο ότι υπάρχουν αρκετοί ξένοι αυτή την εποχή στην περιοχή και θέλουν να απολαύσουν ήλιο και θάλασσα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ενημερώθηκαν οι αρμόδιοι φορείς του Δήμου για την κατάσταση. Και μάλιστα έγινε και αυτοψία από «ανώτερα» κλιμάκια και υπήρξε η ενημέρωση προς τους επιχειρηματίες ότι άμεσα θα ληφθούν μέτρα.

Όμως, το «άμεσα» σίγουρα δεν μπορεί να είναι μετά από μία ή δύο εβδομάδες. Και οι επιχειρηματίες πήραν την κατάσταση στα χέρια τους… Φαίνεται άλλωστε κι από την φωτογραφία που έχει αναρτήσει στην προσωπική του ιστοσελίδα, ο Νίκος Κουτελιέρης… Και συνοδεύεται από το εξής σχόλιο « Η ιδιωτική πρωτοβουλία θα σώσει για μια φορά ακόμη την καλοκαιρινή σεζόν.  Έμπροσθεν του Αγ. Προκοπίου, στην πλέον πολυσύχναστη πλαζ του νησιού ο γνωστός μας Παναγιώτης Νιφλής μαζί με φίλο του επισκέπτη, ανέλαβαν να κάνουν τη δουλειά του Δήμου.

Ενός Δήμου που δεν έχει ακόμη προϋπολογισμό για να κάνει την απαιτούμενη σύμβαση για τον καθαρισμό των παραλιών.

Μιας δημοτικής αρχής που έως σήμερα δεν έχει χάσει παρουσία σε γάμους, κηδείες, εορτές και κάθε λογής συνεστίαση αλλά ζητά πάλι την ψήφο σας..

Ο Παναγιώτης θέλει απλά να ανοίξει το μαγαζί του. Οι φορείς της Νάξου ζητούν επιμήκυνση τουριστικής περιόδου.

Στις 26 Μαΐου η Νάξος και οι Μικρές Κυκλάδες θα αποφασίσουν...»

Και βέβαια σύμφωνα με τις δικές μας πληροφορίες δεν είναι μόνο ο Παναγιώτης που πήρε … σκούπα. Και οι υπόλοιποι επιχειρηματίες έκαναν το ίδιο.

Και ο Δήμος; Η απάντησή του; Ενδεχομένως να είναι «πήγαμε μηχάνημα αλλά….» Το «αλλά» είναι που προβληματίζει.

Και πέρυσι, ήρθε το μηχάνημα αλλά ως συνήθως με καθυστέρηση…

Και στο ερώτημα «Μα γιατί στη Μύκονο, Σύρο ή Σαντορίνη, οι παραλίες είναι έτοιμες να υποδεχτούν κόσμο κι εμείς δεν μπορούμε να είμαστε συνεπείς;» Η απάντηση δεν μπορεί να είναι «μην συγκρίνεται ανόμοια πράγματα» όπως ακούσαμε για το θέμα του προϋπολογισμού. Όλα είναι απλά θέμα οργάνωσης. Και αυτή δεν υπάρχει …