Νάξος: Από 1 έως 9 Οκτωβρίου δολωματικός ψεκασμός ελαιοδέντρων

Φτάσαμε στην 4η και τελευταία φάση του δολωματικού ψεκασμού των δέντρων της ελιάς στη μάχη για την καταπολέμηση του δάκου.. Και όπως μας ενημερώνει το Επαρχείο Νάξου από την 1η Οκτωβρίου και για τις επόμενες οκτώ εργάσιμες ημέρες θα γίνει ψεκασμός στις περιοχές των κοινοτήτων Μελάνων, Ποταμιάς, Σαγκρίου, Δαμαριώνα και Φιλοτίου...  Και βέβαια άμεσα οι κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι οφείλουν να απομακρύνουν μελίσσια και ζώα από τις περιοχές που θα ψεκαστούν.. 

Αναλυτικά το δελτίο Ενημέρωσης από το Επαρχείο Νάξου και την αρμόδια υπηρεσία (φέρει την υπογραφή του γεωπόνου Ιωάννη Ξενάκη) αναφέρει "Από το Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Νάξου ανακοινώνεται  η έναρξη του 4ου  και τελευταίου δολωματικού ψεκασμού των ελαιοδέντρων για την καταπολέμηση του Δάκου της ελιάς από την 1 Οκτωβρίου 2019, ο οποίος θα διαρκέσει 8 εργάσιμες ημέρες και ολοκληρώνεται στις 9 Οκτωβρίου 2019, στις Τοπικές και Δημοτικές Κοινότητες  Μελάνων, Ποταμιάς, Σαγκρίου, Δαμαριώνα και Φιλοτίου   .

Επισημαίνουμε ότι οι παραγωγοί θα πρέπει να έχουν ανοικτά τα αγροκτήματα τους αλλά και να παρευρίσκονται σε αυτά , όσοι το επιθυμούν προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν παράπονα.

Παρακαλούνται οι μελισσοκόμοι και οι κτηνοτρόφοι να απομακρύνουν τα μελισσοκομία τους και τα ζώα τους από τις ψεκαζόμενες περιοχές προς αποφυγή τυχών δηλητηριάσεων.  

Η συγκομιδή ελαιοκάρπου για την παραγωγή βρώσιμων ελιών αλλά και   ελαιολάδου επιτρέπετε να ξεκινήσει  μετά την 25 Οκτωβρίου 2019  (15 ημέρες μετά την ολοκλήρωση και της τελευταίας ημέρας των δολωματικών  ψεκασμών).

Επίσης όσοι παραγωγοί επιθυμούν να συγκομίσουν νωρίτερα από τις αναφερόμενες ημερομηνίες , θα πρέπει να ενημερώσουν τα κατά τόπους συνεργεία ψεκασμού ή το Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας .

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας Νάξου τηλ. 22853-61464 -22853-61453"