Νάξος - Απόλλωνας: Πραγματοποιήθηκαν στειρώσεις αδέσποτων

Οι στειρώσεις των αδέσποτων κυρίως ζώων είναι απαραίτητες για την ισορροπία της πανίδας σε μία περιοχή… Και οι Δήμοι με την αρωγή Φιλοζωικών Οργανώσεων, πραγματοποιούν τακτικές δράσεις ώστε να επαναφέρουν αυτή την απειλούμενη ισορροπία. Και στη Νάξο πριν από μερικές ημέρες (24- 25 Απριλίου) πραγματοποιήθηκε μία τέτοια ενέργεια. Στον Απόλλωνα Νάξου, όπου οι εθελοντές έπιασαν αδέσποτες γάτες, έγινε η απαραίτητη στείρωση και όπως έγινε γνωστό υπάρχει πλέον καταγραφή για τις γατούλες. Και αυτό έχει να κάνει με πρόσφατη ανάρτηση κατοίκου του Απόλλωνα που ενημερώνει ότι καλό θα είναι να προσέχουν όλοι όσον αφορά την θανάτωση ή κακοποίηση ζώων γιατί το πρόστιμο είναι τεράστιο (30.000 ευρώ) και δεν υπολογίζει ούτε φίλους, ούτε συγγενείς όπως αναφέρει χαρακτηριστικά…

Εμείς εδώ θα μεταφέρουμε την ανάρτηση που έγινε από την Φιλοζωική Νάξου μέσω της ιστοσελίδας που έχουν στα social media και διαβάζουμε « Με μεγάλη χαρά ενημερώνουμε ότι 24 - 25/4/2019  πραγματοποιήθηκαν στειρώσεις γατιών στη περιοχή του Απόλλωνα μέσω του προγράμματος στειρώσεων του δήμου. Οι εθελοντές μας που ανέλαβαν το πιάσιμο και τη μεταφορά απελευθέρωση των ζώων πίσω στη περιοχή τους είναι και μόνιμοι κάτοικοι και ξένοι που έχουν σπίτια και έρχονται χρόνια στον Απόλλωνα .

Η συνεργασία ήταν άψογη και ευχόμαστε ευελπιστούμε να μπορέσουμε να έχουμε τέτοιες συνεργασίες και σε άλλες περιοχές της Νάξου . Οι κάτοικοι κάθε περιοχής είναι αυτοί που ζητούν και αλλάζουν την εικόνα της περιοχής τους. Ευχαριστούμε πολύ τον Apostolis Rouf Τη Louisa Tackenberg και όποιον άλλον βοήθησε να πραγματοποιηθεί αυτή η κίνηση στον Απόλλωνα.

Οι γατούλες του Απόλλωνα έχουν καταγράφει και ελπίζουμε οι κάτοικοι να έχουν την υπομονή μέχρι να τεθεί υπό ισορροπία ο πληθυσμός εκεί. Κρούσματα φόλας και μεταφοράς γατιών σε άλλες περιοχές ελπίζουμε να εκλείψουν στο μέλλον».