Νάξος: Αρχίζει η ενημέρωση για την προστασία λόγω φυσικών καταστροφών

Ο χειμώνας μπαίνει… Οι καιρικές συνθήκες αλλάζουν εντυπωσιακά, η βροχή ακόμη αναζητείται και στη Νάξο ενδεχομένως για πρώτη φορά να έχουμε συστηματική ενημέρωση ή προσπάθεια ενημέρωσης όσον αφορά τα μέτρα αυτοπροστασίες και τι πρέπει να συμβεί όταν υπάρχουν φυσικές καταστροφές.. Και η Πολιτική Προστασία του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων από την 12η Νοεμβρίου ξεκινάει ενημέρωση μέσα από τρεις θεματικές ενότητες για το τι πρέπει να γνωρίζουμε όταν βρισκόμαστε αντιμέτωποι με φυσικά καιρικά φαινόμενα (ή και μη όπως οι πυρκαγιές γιατί βάζουμε το χεράκι μας) και θα διαρκέσει έως τις 20 Απριλίου του 2019…  Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων προχώρησε σε αποστολή ενημερωτικού δελτίου με τίτλο «Ενημέρωση πληθυσμού- φυσικές καταστροφές, μέτρα αυτοπροστασίας» όπου και αναφέρει τι πρέπει να γνωρίζουμε..

Αναλυτικά το δελτίο αναφέρει: «Είναι γεγονός ότι οι φυσικές καταστροφές και οι επιπτώσεις τους, παρά το γεγονός ότι οι επιστημονικές γνώσεις και η τεχνολογική εξέλιξη στον Τομέα Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών έχουν βελτιωθεί σημαντικά, αυξάνονται τόσο σε συχνότητα, όσο και σε ένταση, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Για την επιτυχή διαχείριση μιας έκτακτης ανάγκης που δημιουργείται από μια καταστροφή, οι φορείς του κρατικού μηχανισμού δεν επαρκούν. Προϋποτίθεται η ενεργή και θετική συμμετοχή όλου του πληθυσμού της πληγείσας περιοχής. Ο πληθυσμός ο οποίος καλείται σε έκτακτες συνθήκες να αντιδράσει σωστά, χωρίς πανικό και με την συναίσθηση ότι σε κρίσιμες καταστάσεις η στάση του καθενός επηρεάζει την ασφάλεια όλων.

Γι’ αυτό η πληροφόρηση και προετοιμασία του πληθυσμού έχει μεγάλη σημασία στην πρόληψη και αντιμετώπιση των φυσικών και λοιπών καταστροφών.

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω θα πραγματοποιεί προγραμματισμένες ομιλίες ενημέρωσης πληθυσμού, σε τρεις επιμέρους θεματικές ενότητες:

1η) Έντονα καιρικά φαινόμενα – Μέτρα Αυτοπροστασίας.

2η) Σεισμοί, τσουνάμι – Μέτρα Αυτοπροστασίας.

3η) Δασικές πυρκαγιές : φυσικό φαινόμενο ή καταστροφή; – Μέτρα Αυτοπροστασίας

Οι ενημερώσεις θα πραγματοποιηθούν σε τρεις χρονικές περιόδους:

Α) από 12 Νοεμβρίου έως 02 Δεκεμβρίου 2018

Β) από 1 έως 20 Μαρτίου 2019

Γ) από 1 έως\ως 20 Απριλίου 2019

Η συνεννόηση για την ακριβή ημέρα και ώρα της ενημέρωσης , για οποιαδήποτε θεματική ενότητα επιθυμούν οι ενδιαφερόμενοι, θα γίνεται απ’ ευθείας με τον υπεύθυνο και ειδικευμένο στέλεχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου κ. Ιάκωβο Τσελέντη στα τηλ.: 6985076415 / 2285026260.

Παρακαλώ την ανταπόκρισή σας για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του πληθυσμού του Δήμου μας».