Νάξος: Αύριο Πέμπτη (30/05) η "Ζωή" θα κολυμπήσει και πάλι στο Αιγαίο

Δεν έχουν περάσει πολλές ημέρες όταν τα μέλη του Συλλόγου «Προστασία Άγριας Ζωής Νάξου» είχαν εντοπίσει την “Rita” να κολυμπάει ήρεμη και υγιέστατη στις θάλασσες του νησιού μας έχοντας αφήσει πίσω της τον τραυματισμό της… Δύο χρόνια είχαν περάσει από την απελευθέρωσή της, το τραύμα στο κεφάλι, έχει επουλωθεί και τα "tags" στα μπροστινά πτερύγια επιβεβαιώνουν ότι πρόκειται για την συγκεκριμένη caretta caretta. Και το βίντεο που δόθηκε στην δημοσιότητα έκανε κι εμάς, τους  απλούς θεατές να χαρούμε το ίδιο όπως και τα μέλη του Συλλόγου που καθημερινά παλεύουν ώστε όλα να πάνε κατ’ ευχήν….

https://www.facebook.com/ProstasiaAgriasZoesNaxou/videos/265675900935789/

Όμως, τα καλά νέα συνεχίζονται… Αύριο, Πέμπτη 30 Μαΐου και γύρω στις 2 το μεσημέρι θα έχουμε μία ακόμη απελευθέρωση θαλάσσιας χελώνας. Αυτή τη φορά, είναι η «Ζωή» που θα κολυμπήσει και πάλι στα νερά του Αιγαίου… Ο σύλλογος Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου μαζί με το" ΑΡΧΕΛΩΝ" και το C.P.F θα την   ελευθερώσουν στη θάλασσα του Αγίου Προκοπίου Νάξου, μπροστά από το liana Hotel και το Blue Fin Divers. Η «Ζωή», θαλάσσια χελώνα (caretta caretta) είχε βρεθεί εξαντλημένη το Σεπτέμβριο του 2018 στη Νάξο και νοσηλεύτηκε με επιτυχία στο ΑΡΧΕΛΩΝ - Archelon, the Sea Turtle Protection Society of Greece. Η χελώνα, υγιής πλέον, θα φέρει πομπό παρακολούθησης Gps χορηγία του Cyclades Preservation Fund, για την προστασία της, αλλά και για επιστημονικούς σκοπούς.  Όσοι επιθυμούν μπορούν να παρευρεθούν στο σημείο απελευθέρωσης και να δουν την επιστροφή της Ζωής στο φυσικό της περιβάλλον.

(Στα αγγλικά η ενημέρωση)

On Thursday 30/5 at 14:00, Naxos Wildlife Society will release Zoe back in the sea of Agios Prokopios beach, in collaboration with ARCHELON and C.P.F..

Zoe, the loggerhead turtle (Caretta caretta), was found in Naxos in September 2018, suffering from exhaustion and was sent to ARCHELON - The Sea Turtle Protection Society of Greece - for treatment.

The sea turtle, now in perfect health, will be carrying a GPS transmitter, which was donated by Cyclades Preservation Fund for her protection and scientific purposes.

Whoever wishes to witness this special event is welcome to come and watch Zoe return back to her natural environment».