Νάξος: Αυτοψία στο αντλιοστάσιο του Αγίου Χρυσοστόμου και "Ανίκανοι ή ανεύθυνοι; ή και τα δύο;"

Πως το έχει πει ο κος Μαργαρίτης, Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, όταν εισηγείται την εργολαβία ελεγκτή δεξαμενων και πηγών Νάξου; "τη διαρκή παρακολούθηση και καταγραφή αναγκών και καθημερινή ενημέρωση των εμπλεκόμενων υπηρεσιών για κάθε περίπτωση δολιοφθοράς ή βλάβης, τον έλεγχο ασφάλειας εγκαταστάσεων ύδρευσης (αντλιοστασίων και δεξαμενών) και του περιβάλλοντος χώρου και τον έλεγχο, καθαρισμό, συντήρηση, κουφωμάτων και κάθε είδους καλυμμάτων.»... Ε και τα μέλη της Δημοτικής Κίνησης Πολίτες για τα Νησιά μας, προχώρησαν τις προηγούμενες ημέρες σε αυτοψία στην πιο κοντινή δεξαμενή ύδατος... Ξέρετε, εδώ στην πόλη της Νάξου, στα 500 μέτρα από το κέντρο, στον δρόμο για τον Αγιο Χρυσόστομο. Και οι εικόνες που συνάντησαν δείχνει το μέγεθος και τον τρόπο της ... συντήρησης... 

Οπότε όπως ήταν λογικό είχαμε την ανακοίνωση που εξέδωσε η Γραμματεία της Δημοτικής Κίνησης όπου και τονίζεται ότι μάταια προσπαθούν οι αρμόδιοι της Δημοτικής Αρχής ότι όλα είναι καλώς κείμενα. Γιατί εάν ήταν καλώς κείμενα, δεν θα είχαμε τέτοιες εικόνες έτσι δεν είναι; 

Αναλυτικά η ανακοίνωση που υπογράφεται από την Γραμματεία της Δημοτικής Κίνησης "Πολίτες για τα Νησιά μας" με τίτλο " Ανίκανοι ή ανεύθυνοι; Ή μήπως και τα δύο;" αναφέρει:

"Ο Δήμαρχος, κ. Μαργαρίτης και ο αρμόδιος για τη διαχείριση των υδάτων αντιδήμαρχος κ. Πολυκρέτης προσπαθούν μάταια να πείσουν ότι διαχειρίζονται υπεύθυνα το νερό, ότι τα έχουν κάνει όλα καλά και διαβεβαιώνουν, ότι το νερό που παρέχεται στους δημότες και τους επισκέπτες είναι καθ’ όλα κατάλληλο. 

Η πλειοψηφία Μαργαρίτη κάθε χρόνο εισηγείται και ψηφίζει εργολαβία ελεγκτή δεξαμενών και πηγών της Νάξου, ετήσιου κόστους 24.400 ευρώ, με αρμοδιότητες μεταξύ άλλων : «τη διαρκή παρακολούθηση και καταγραφή αναγκών και καθημερινή ενημέρωση των εμπλεκόμενων υπηρεσιών για κάθε περίπτωση δολιοφθοράς ή βλάβης, τον έλεγχο ασφάλειας εγκαταστάσεων ύδρευσης (αντλιοστασίων και δεξαμενών) και του περιβάλλοντος χώρου και τον έλεγχο, καθαρισμό, συντήρηση, κουφωμάτων και κάθε είδους καλυμμάτων.»

Παρ’ όλα αυτά, η κατάσταση στο αντλιοστάσιο κοντά στον Άγιο Ιωάννη το Χρυσόστομο, που στέλνει νερό στη Χώρα, στα χωριά της δυτικής Νάξου καθώς και στις παραλίες θυμίζει περισσότερο κατεδαφιστέο κοτέτσι παρά εγκατάσταση, που αφορά νερό που πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για ανθρώπινη κατανάλωση. 

Σε επιτόπια αυτοψία, που πραγματοποιήσαμε στο αντλιοστάσιο διαπιστώσαμε (βλ. συνημμένες φωτογραφίες), ότι είναι ξέφραγο, εύκολα προσβάσιμο στον καθένα, σε πτηνά και τρωκτικά και σε σχεδόν ετοιμόρροπη κατάσταση.  Εν ολίγοις, αντικατοπτρίζει την γενική εικόνα της Δημοτικής Πλειοψηφίας και του κ. Μαργαρίτη.

Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους. Θα αναλάβει επιτέλους κανείς την ευθύνη ή όλοι τους είναι ανεύθυνοι ;" 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News