Νάξος: Δολωματικός ψεκασμός για 4η φορά στην κεντρική Νάξο

Μπήκαμε στην τελική ευθεία όσον αφορά τη συγκομιδή ελαιοκάρπου και την παραγωγή ελαιολάδου. Όμως νωρίτερα πρέπει να γίνει ο τελευταίος δολωματικός ψεκασμός για την καταπολέμηση του δάκου. Και όπως διαβάζουμε από το αρμόδιο τμήμα (αγροτικής οικονομίας) του Επαρχείου Νάξου σε σχετικό δελτίο που υπογράφει ο Διευθυντής Δακοκτονίας κος Φλώριος Βάσιλας «από τις 9 έως τις 16 Οκτωβρίου έχουμε τον 4ο δολωματικό ψεκασμό και στις περιοχές Φιλωτίου, Χαλκείου, Δαμαριώνα και Μονής..

Ας διαβάζουμε την σχετική ανακοίνωση με τίτλο «Έναρξη δολωματικών ψεκασμών δακοκτονίας»

«Από το Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Νάξου ανακοινώνεται  η έναρξη του 4ου και τελευταίου δολωματικού ψεκασμού των ελαιοδέντρων για την καταπολέμηση του Δάκου της ελιάς από την 9 Οκτωβρίου 2017, οι οποίοι θα διαρκέσουν 8 ημέρες και ολοκληρώνονται στις 16 Οκτωβρίου 2017, στις Τοπικές και Δημοτικές Κοινότητες Φιλωτίου,  Χαλκείου, Δαμαριώνα και Μονής.

Επισημαίνουμε ότι οι παραγωγοί θα πρέπει να έχουν ανοικτά τα αγροκτήματα τους αλλά και να παρευρίσκονται σε αυτά , όσοι το επιθυμούν προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν παράπονα.

Παρακαλούνται οι μελισσοκόμοι και οι κτηνοτρόφοι να απομακρύνουν τα μελισσοκομία τους και τα ζώα τους από τις ψεκαζόμενες περιοχές προς αποφυγή τυχών δηλητηριάσεων.

Επίσης η συγκομιδή ελαιοκάρπου για την παραγωγή βρώσιμων ελιών αλλά και   ελαιολάδου επιτρέπετε να ξεκινήσει μετά την 1 Νοεμβρίου 2017  (15 ημέρες μετά την ολοκλήρωση και της τελευταίας ημέρας των δολωματικών  ψεκασμών). 

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας Νάξου τηλ. 22853-61464 – 22853061453».