Νάξος - ελαιόδεντρα: Από 12 έως 17 Οκτωβρίου δολωματικός ψεκασμός σε Χαλκί - Μονή

Ολοκληρώνεται η 4η και τελευταία φάση του δολωματικού ψεκασμού των δέντρων της ελιάς στη μάχη για την καταπολέμηση του δάκου και πριν από την έναρξη της συγκομιδής ελαιοκάρπου.. Και όπως μας ενημερώνει το Επαρχείο Νάξου από αύριο 12 Οκτωβρίου και για τις επόμενες εργάσιμες ημέρες (έως την 17η)  θα γίνει ψεκασμός στις περιοχές των κοινοτήτων Χαλκίου και Μονής...  Και βέβαια άμεσα οι κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι οφείλουν να απομακρύνουν μελίσσια και ζώα από τις περιοχές που θα ψεκαστούν.. Από την 1η Νοεμβρίου δε, ξεκινάει κανονικά η συγκομιδή ελαιοκάρπου... 

Αναλυτικά το δελτίο Ενημέρωσης από το Επαρχείο Νάξου και την αρμόδια υπηρεσία (φέρει την υπογραφή του γεωπόνου Ιωάννη Ξενάκη) αναφέρει " Από το Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Νάξου ανακοινώνεται  η έναρξη του 4ου  και τελευταίου δολωματικού ψεκασμού των ελαιοδέντρων για την καταπολέμηση του Δάκου της ελιάς από την 12 Οκτωβρίου 2019, ο οποίος θα διαρκέσει 6 ημέρες και ολοκληρώνεται στις 17 Οκτωβρίου 2019, στις Τοπικές και Δημοτικές Κοινότητες  Χαλκείου και Μονής   .

Επισημαίνουμε ότι οι παραγωγοί θα πρέπει να έχουν ανοικτά τα αγροκτήματα τους αλλά και να παρευρίσκονται σε αυτά , όσοι το επιθυμούν προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν παράπονα.

Παρακαλούνται οι μελισσοκόμοι και οι κτηνοτρόφοι να απομακρύνουν τα μελισσοκομία τους και τα ζώα τους από τις ψεκαζόμενες περιοχές προς αποφυγή τυχών δηλητηριάσεων.  

Η συγκομιδή ελαιοκάρπου για την παραγωγή βρώσιμων ελιών αλλά και   ελαιολάδου επιτρέπεται να ξεκινήσει  μετά την 1 Νοεμβρίου 2019  (15 ημέρες μετά την ολοκλήρωση και της τελευταίας ημέρας των δολωματικών  ψεκασμών).

Επίσης όσοι παραγωγοί επιθυμούν να συγκομίσουν νωρίτερα από τις αναφερόμενες ημερομηνίες , θα πρέπει να ενημερώσουν τα κατά τόπους συνεργεία ψεκασμού ή το Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας .

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας Νάξου τηλ. 2285361464 -2285361453"