Νάξος - Ελευθεριακή Πρωτοβουλία: Στο πλευρό των κατοίκων της Τήνου

Μπορεί οι εργασίες να σταμάτησαν για την ώρα, οι αστυνομικές δυνάμεις να αποχώρησαν από την Τήνο, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι ο .. πόλεμος δεν θα συνεχιστεί. Ηταν απλά μία μάχη ή ένα επεισόδιο στη σειρά όλων αυτών που έχουμε έως τώρα και που είναι σίγουρα ότι θα υπάρχει και συνέχεια... Και η Νάξος; Ενα από τα τέσσερα νησιά που έχουν επιλεγεί για την κάλυψη αναγκών του περίφημου αιολικού πάρκου; Τι κάνει; Σε διοικητικό επίπεδο περιμένει... Σε επίπεδο όμως κατοίκων υπάρχουν αντιδράσεις... Και η Ελευθεριακή Πρωτοβουλία έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Και το έδειξε για μία ακόμη φορά... Πριν από μερικές ημέρες (15/05) διοργάνωση εκδήλωση στην πλατεία Μανδηλαρά ως διαμαρτυρία για το περιβάλλον, ενώ τώρα έστειλε και ανοιχτή επιστολή συμπαράστασης στους κατοίκους της Τήνου... 

Ας δούμε τι αναφέρει στην επιστολή αυτή που υπάρχει αναρτημένη και στη σελίδα (social media) της ομάδας "Η Τήνος κατά των ανεμογεννητριών" και με τίτλο " ούτε στα νησιά, ούτε στα βουνά,,, Ελεύθερα βουνά χωρίς Αιολικά" 

"Την Τετάρτη 20/05/20 το πρωί στην Τήνο η κυβέρνηση στέλνει για άλλη μια φορά αστυνομικές δυνάμεις για να αντιπαρατεθούν με τους κατοίκους που σύσσωμοι αντιστέκονται στην καταστροφή του νησιού τους.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία Ενεργειακή Κυκλάδων ΕΠΕ προκειμένου να συνεχίσει την εγκατάσταση ανεμογεννητριών, προχωράει στη σκυροδέτηση των βάσεών τους. Ας σημειωθεί ότι την πρώτη βάση την έριξαν εν μέσω καραντίνας και υπό τις απειλές των προστίμων.

Στην Τήνο, το κράτος όχι μόνο αδιαφορεί για το λαϊκό αίσθημα που έχει εκδηλωθεί ηχηρά ενάντια στη βιομηχανία των αιολικών, αλλά επιστρατεύει και την καταστολή για να
επιβάλλει στην τοπική κοινωνία τα συμφέροντα των μεγαλοεπενδυτών και των πολυεθνικών της ενέργειας με τις θυγατρικές τους. Εξάλλου, η κυβέρνηση με την πρόσφατη ψήφιση του αντιπεριβαλλοντικού νόμου έχει αποδείξει ότι, όχι μόνο συσστρατεύεται, αλλά και διευκολύνει τους επενδυτές στη ληστρική εκμετάλλευση και τη λεηλασία της φύσης.

Διατρανώνουμε την αλληλεγγύη μας στους αγωνιζόμενους Τηνίους και θα συναντηθούμε στα μέτωπα του αγώνα για την υπεράσπιση της φύσης και του δημόσιου πλούτου.

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Νάξου