Νάξος: Εντοπίστηκε δεύτερη νεκρή χελώνα για το 2022, αυτή τη φορά στον Αγιο Γεώργιο

Χελώνα

Να ξεκινήσουμε από τα καλά ή από τα άσχημα;  Νάξος και εντοπίστηκε δεύτερη νεκρή χελώνα για το 2022. 

Πότε; Που; Με βάση την ενημέρωση από το Σύλλογο προστασίας Αγριας Ζωής Νάξου "νεκρή θαλάσσια χελώνα εκθαλασσώθηκε χθες (18/04)  το μεσημέρι στην παραλία του Αγίου Γεωργίου στη πόλη της Νάξου. Πρόκειται για μια ενήλικη θηλυκή Caretta caretta που υπο άλλες συνθήκες το πιο πιθανό θα ήταν σε λίγο καιρό να γεννούσε τα αυγά της , όπως έγινε και πέρσι στην ίδια παραλία..." 

 

Να σημειώσουμε εδώ ότι η πρώτη χελώνα που είχε εντοπιστεί σε περιοχή της Νάξου ήταν την 26η Φεβρουαρίου όταν είχε εντοπιστεί στον Ορκό νεαρή πράσινη χελώνα, (Chelonia mydas). Μάλιστα είχε χαρακτηριστεί ως σπάνιο είδος θαλάσσιας χελώνας στο Αιγαίο πέλαγος και έφερε τραύμα στο κεφάλι 

 

Οσο για τα καλά νέα; Πάντα με την ίδια σελίδα, αρμόδια για θέματα "προστασίας άγριας ζωής στη Νάξο", τις επόμενες ημέρες θα χαμογελάσουμε. Κι αυτό γιατί  "η μικρή Caretta caretta που φιλοξενείται στο σταθμό του Συλλόγου Προστασίας Άγριας Ζώης Νάξου από της 16 Ιανουαρίου, χάρη στις από κοινού προσπάθειες με τον "ΑΡΧΕΛΩΝ" είναι πλέον υγιέστατη, έχει τριπλασιάσει το βάρος της και περιμένει το καλοκαίρι ώστε η θερμοκρασία της θάλασσας να είναι κατάλληλη για μια ομαλή επιστροφή στο φυσικό της περιβάλλον..."

 

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News