Νάξος - Επαρχείο: Τελευταία φάση ψεκασμών, πότε ξεκινάει η συγκομιδή ελιάς σε Χαλκί - Μονή

Ελιές

Τελική ευθεία... Μέσα από την αρμόδια υπηρεσία του Επαρχείου Νάξου έχουμε ενημέρωση σχετικά με τη πορεία των ψεκασμών στις ελιές...  Που θα βρίσκονται οι υπάλληλοι; Με βάση την ανακοίνωση που φέρει την υπογραφή του Διευθυντή Δακοκτονίας. γεωπόνου Κωνσταντίνου Βορδάκη  Στο επίκεντρο Χαλκί και Μονή. Τελευταία πράξη και τέλη Οκτωβρίου μπορεί να ξεκινήσει η συγκομιδή της ελιάς.. 

Δείτε την σχετική ανακοίνωση ... 

Από το Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Νάξου ανακοινώνεται  η έναρξη του 4ουκαι τελευταίου δολωματικού ψεκασμού των ελαιοδέντρων για την καταπολέμηση του Δάκου της ελιάς από τις 7 Οκτωβρίου 2022, οι οποίοι θα διαρκέσουν 8 εργάσιμες ημέρες και ολοκληρώνονται στις 15 Οκτωβρίου 2022, στις Τοπικές Κοινότητες Χαλκείου και Μονής του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Επισημαίνουμε ότι οι παραγωγοί θα πρέπει να έχουν ανοικτά τα αγροκτήματα τους αλλά και να παρευρίσκονται σε αυτά , όσοι το επιθυμούν προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν παράπονα.

Παρακαλούνται οι μελισσοκόμοι και οι κτηνοτρόφοι να απομακρύνουν τα μελισσοκομία τους και τα ζώα τους από τις ψεκαζόμενες περιοχές προς αποφυγή τυχών δηλητηριάσεων.

Επίσης η συγκομιδή ελαιοκάρπου για την παραγωγή βρώσιμων ελιών αλλά και   ελαιολάδουεπιτρέπετε να ξεκινήσει μετά τις 30 Οκτωβρίου 2022(15 ημέρες μετά την ολοκλήρωση και της τελευταίας ημέρας των δολωματικών  ψεκασμών).

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας Νάξου τηλ. 2285361464 - 2285361462 . 

Συνημμένα Αρχεία: 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News