Νάξος: Η Ρίκα επέστρεψε στο σπίτι της (video)

Δεν έχετε κουραστεί από τις αναρτήσεις περί θανάτων ή τραυματισμών θαλάσσιων χελωνών «caretta caretta” στη περιοχή των Κυκλάδων; Ε, ήρθε η ώρα να πούμε και κάτι όμορφο.. και κάτι αληθινό που στέλνει μήνυμα ζωής..

Αναφερόμαστε στην Ρίκα, την θαλάσσια χελώνα" caretta caretta", που είχε βρεθεί από μέλη του Συλλόγου «Προστασίας Αγριας Ζωής Νάξου» στις 21 Ιουλίου του 2017 τραυματισμένη στο κεφάλι ανοιχτά του Αγίου Προκοπίου… Όπως είναι λογικό ξεκίνησε άμεσα η επιχείρηση αποκατάστασης και αφού θεραπεύτηκε στο "ARCHELON Rescue Center", τρεις μήνες μετά, στις 7 Οκτωβρίου έφτασε στη Νάξο με το «Blue Star Delos» και μεταφέρθηκε στην παραλία του Αγίου Προκοπίου. Εκεί πλήθος κόσμου ενημερώθηκε και παρακολούθησε την πορεία της Ρίκας στην θάλασσα γεμίζοντας όλους χαρά και αισιοδοξία...
Έναν χρόνο μετά από τον τραυματισμό της και οκτώ μήνες από το πρώτο της … μπάνιο να κολυμπάει και πάλι στις θάλασσες μας..

Υγιέστατη και με καλή διάθεση. Το τραύμα στο κεφάλι αν και φαίνεται ακόμη έχει επουλωθεί ενώ τα χαρακτηριστικά "tag" στα πτερύγια επιβεβαιώνουν ότι πρόκειται για την ίδια χελώνα. Η χαρά όλων μας είναι μεγάλη καθώς μέρα με την μέρα βλέπουμε ότι η προσπάθειες μας δεν πάνε χαμένες... Να ευχαριστήσουμε για άλλη μια φορα το "ΑΡΧΕΛΩΝ-Archelon, the Sea Turtle Protection Society of Greece" για το πολύτιμο έργο τους και την άψογη συνεργασία σε όλα τα περιστατικά.. 

Δείτε το σχετικό βίντεο που μας έδωσε ο Σύλλογος Προστασίας Αγριας Ζωής μέσα από την ιστοσελίδα του.. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News