Νάξος – Καστράκι: «Άγιο» είχε δελφινάκι που βγήκε στη παραλία

Είναι από τις μικρές αυτές ειδήσεις / ιστορίες που σε κάνουν να χαμογελάς όταν έχει ολοκληρωθεί η ανάγνωσή τους… Γιατί πολύ απλά ξέρεις ότι υπάρχει ελπίδα. Ότι, υπάρχουν κι αυτοί που σκέφτονται σωστά…

Αναφερόμαστε στην είδηση που μας ήρθε από το Καστράκι της Νάξου και την κοινή προσπάθεια που έγινε από ιδιώτες και αρμόδιους φορείς ώστε ένα μικρό δελφίνι (όχι μεγαλύτερο από ένα μέτρο και σίγουρα όχι άνω του ενός έτους) να επιστρέψει και πάλι στο φυσικό του χώρο την ανοιχτή θάλασσα.

Πως έχει η είδηση; Λίγο μετά τις 10.30 το πρωί μία κυρία που είχε βγει για περίπατο στην παραλία του Καστρακίου (βλ Αγκάλη) εντόπισε ένα δελφίνι που πάλευε στα ρηχά… Αρχικά όπως μας ανέφερε στο naxospress.gr το θεώρησε για κορμό δέντρο που παρασύρονταν από το νερό, όμως όταν έφτασε πιο κοντά είδε τη προσπάθεια του δελφινιού για να γυρίσει στα βαθιά. Κουρασμένο αλλά και με μικρές εκδορές από χτυπήματα στα βράχια, - είχε χάσει τον προσανατολισμό του και μακριά από την οικογένειά του -  έδειξε να εγκαταλείπει όταν μάλιστα ένα δυνατό κύμα το έβγαλε στη παραλία.

Οι κάτοικοι της περιοχής ενημέρωσαν, όχι μόνο το Λιμεναρχείο Νάξου αλλά και τα μέλη της «Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου» και η ανταπόκριση ήταν άμεση.

Οι πρώτες προσπάθειες να το πιάσουν αγκαλιά και να το ρίξουν πίσω στη θάλασσα απέτυχε και έτσι επιλέγει η λύση της μεταφοράς του στο Αλυκό εκεί όπου η θάλασσα είναι πιο βαθιά.

Με την αρωγή μίας ξαπλώστρας (και με το δελφίνι να είναι τυλιγμένο σε κουβέρτες για να υπάρχει υγρασία) μεταφέρθηκε μέσω Jeep στο Αλυκό και εκεί ο Γιάννης Ορφανός (μέλος του Συλλόγου "Προστασίας Αγριας Ζωής Νάξου") το πήρε αγκαλιά και το οδήγησε στα βαθιά όπου και αυτό πήρε  τα πάνω του και …χάθηκε….  

Και η ελπίδα όλων είναι ότι το μικρό δελφίνι θα συναντήσει γρήγορα την οικογένειά του και θα απολαμβάνει ελεύθερο και χαρούμενο τη θάλασσα του Αιγαίου…

Ευχαριστούμε για τις φωτογραφίες που μας παραχώρησε μέσα από την προσωπική της ιστοσελίδα στα social media, Elsa Stagou