Νάξος - Κινίδαρος: Φωτιά (τώρα) στη περιοχή Νταμάρια

Φωτια

Ξεκινάμε από τα φρέσκα νέα… Εδώ και μερικά λεπτά έχει τεθεί σε συναγερμό το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο της Νάξου, λόγω ενημέρωσης για πυρκαγιά στον Κινίδαρο και δη έξω από το χωριό στα Νταμάρια… Από το Χαλκί έφυγε Πυροσβεστικό Όχημα με τρία στελέχη αρχικά, ενώ λίγο αργότερα έφυγε κι ένα δεύτερο με δύο άντρες ώστε να περιορίσουν άμεσα την εξάπλωση της πυρκαγιάς. Επικεφαλής στην δράση ο Προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου, Πυραγός Πέτρος Κορδάλης.... Αν και με την βροχή που ετοιμάζεται να πέσει, ενδεχομένως το αποτέλεσμα να είναι άμεσο.. Και το κυριότερο αποτελεσματικό..

Επιστρέφουμε όμως το χρόνο πίσω. Σχεδόν 24 ώρες. Και στο τηλεφωνικό κέντρο του Πυροσβεστικού Κλιμακίου υπάρχει η είδηση για φωτιά στην ευρύτερη περιοχή της πόλης της Νάξου.

Ένα πυροσβεστικό όχημα με δύο άνδρες αναλαμβάνει να σβήσει τη φωτιά, οι εθελοντές πολίτες είναι εκεί και η φωτιά σχεδόν μία ώρα μετά είναι υπό έλεγχο. Καλάμια  - ουκ ολίγα – όπως βλέπετε και στη σχετική φωτογραφία ο απολογισμός αλλά το ερώτημα που τίθεται για μία ακόμη φορά είναι «που είναι απαραίτητο να βρίσκεται το κέντρο του Πυροσβεστικού Κλιμακίου»

Οι περισσότεροι – ανάμεσά τους κι εμείς εδώ στην ιστοσελίδα – θεωρούμε ότι σωστά βρίσκεται στο κέντρο του νησιού, στο Χαλκί. Κάποιοι άλλοι πιστεύουν, υποστηρίζουν ότι αυτό πρέπει να βρίσκεται κοντά στη πόλη της Νάξου. Κι ενώ «εμείς» έχουμε ως βασικό επιχείρημα την ανάγκη για αποκέντρωση των υπηρεσιών, η άλλη πλευρά έχει ως σημαία, το γεγονός της άμεσης αντιμετώπισης πυρκαγιάς κυρίως την καλοκαιρινή περίοδο και δη στα πεδινά του νησιού όπως η κίνηση είναι αυξημένη.

Δεν θα πούμε όχι. Ειδικά όταν μας λένε για την αδυναμία γρήγορης μετακίνησης από το Χαλκί προς τα πεδινά καθότι οι δρόμοι δεν είναι ιδιαίτερα φιλικοί για μεγάλα οχήματα, ην αναφέρουμε βέβαια και το θέμα του παρκινγκ εντός των χωριών ή και της πόλης.

Είναι μία κουβέντα που είναι μεγάλη Έχει ανοίξει εδώ και μερικά χρόνια. Θέλει όμως προσοχή. Μία τέτοια απόφαση οφείλει να ληφθεί με βάση το μέλλον και με την προοπτική αναβάθμισης του Πυροσβεστικού Κλιμακίου και όχι με τα θέλω της στιγμής.. Και από τις δύο πλευρές…

Ευχαριστούμε τον Μιχάλη Ρώτα για τις φωτογραφίες από την χθεσινή φωτιά

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News