Νάξος - Μονή: Επουλώθηκε η ...πληγή στην πηγή της “Μελιτίνας-Τρανή Τσιγγούρα”

Με την έκφραση " Το "παλιό" είναι παρελθόν, το νέο είναι εδώ ! " μέσα από την σελίδα της Κοινότητας Μονής στα social media πληροφορούμαστε για την θετική εξέλιξη σε ένα έργο που για χρόνια όπως φαίνεται ταλαιπωρούσε τους κατοίκους της Μονής. Ενός πανέμορφου χωριού της Ορεινής Νάξου, το οποίο "παλεύει" να αναδείξει τα χαρίσματά του και να πάρει τη θέση που του αξίζει τον χάρτη των οικισμών του νησιού μας.

Ποιο ήταν το πρόβλημα; Ζητήματα συντήρησης στη πηγή "Μελιτίνας - Τρανή Τσιγγούρα" που βρίσκεται έξω από τον οικισμό και δίνει πόσιμο νερό στους κατοίκους... Και όπως έγινε γνωστό, το πρόβλημα λύθηκε...

Ας δούμε τι αναφέρεται στην σχετική ανάρτηση " Ολοκληρώθηκε ένα σημαντικό έργο για την ασφάλεια της δημόσιας υγείας στο χωριό μας.
Η
πηγή της “Μελιτίνας-Τρανή Τσιγγούρα” παρέμενε για χρόνια μια ανοιχτή πληγή !

Οι παραλείψεις και η αδιαφορία της προηγούμενης διοίκησης έφεραν την κυρία πηγή υδροδότησης του χωριού μας σε μια κατάσταση διάλυσης, η οποία μάλιστα εγκυμονούσε σοβαρούς κινδύνους.

Το έργο εκτελέσθηκε με επιτυχία, ύστερα από τις συστηματικές προσπάθειες του Προέδρου της Κοινότητας μας και χάρη στο ζεστό ενδιαφέρον του Δημάρχου, τις ενέργειες των αρμόδιων αντιδημάρχων, τις εργασίες των υπηρεσιών του Δήμου μας και τέλος με τη σημαντική βοήθεια των Χάρη Χαμηλοθώρη, Μιχαήλ Μαγγανάρη (τέως Προέδρων), Αντώνιου Μαγγανάρη και Γεωργίου Καπίρη αλλά και όλων των λοιπών συγχωριανών μας που βοήθησαν κατά τη διάρκεια των εργασιών.

Πλέον στην πηγή το νερό προστατεύεται κατάλληλα, έχει τοποθετηθεί νέα τοιχοποιία, βάνες, πόρτα, σωλήνες ύδρευσης, περίφραξη και ο χώρος έχει αποκατασταθεί συνολικά.

Το "παλιό" είναι παρελθόν, το νέο είναι εδώ !

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News