Νάξος - Naxos island wildlife protection: Συνεργασία και Πρεσβευτής του Ιδρύματος "Αθ. Λασκαρίδης"

Όταν το περασμένο καλοκαίρι το πρόγραμμα Sea Change Greek Island του Ιδρύματος «Αθανάσιου Κ. Λασκαρίδη» βρέθηκε στη Νάξο και τις Μικρές Κυκλάδες, η βοήθεια που είχε από το Σύλλογο «Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου» άφησε τους αρμόδιους του προγράμματος με ανοιχτό το στόμα. Και η Dr Αγγελική Κοσμοπούλου - Εκτελεστική Διευθύντρια του Ιδρύματος “Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη” μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Aegean Voice 107,5 «Η Φωνή του Αιγαίου» είχε πλέξει το εγκώμιο των μελών του Ναξιώτικου Συλλόγου λέγοντας μάλιστα «σύντομα θα έχουμε πολλές εκπλήξεις και ο σύλλογος είναι στα πλάνα μας για βοήθεια στις υπόλοιπες δράσεις μας»

Και πριν από μερικές ημέρες, ο Γιάννης Ορφανός, μέλος του Συλλόγου βρέθηκε στην Αθήνα και έτυχε μεγάλης τιμής…

Ποια είναι αυτή; Επίσημος πρεσβευτής του Ιδρύματος και του προγράμματος που είναι έτοιμο και φέτος να έρθει στα νησιά των Κυκλάδων… Και όπως διαβάζουμε στην επίσημη ιστοσελίδα του Ιδρύματος στα social Media «Το πρόγραμμα #SeaChange Greek Island ετοιμάζεται για τη δεύτερη σεζόν του σε δέκα νησιά των Κυκλάδων. Επίσημος πρεσβευτής μας για τη Νάξο και τις Μικρές Κυκλάδες είναι η Naxos island wildlife protection, δραστήρια οργάνωση με την οποία το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη συνεργάστηκε στους καθαρισμούς ακτών και βυθών την περσινή χρονιά».

Και ανακοίνωσε και την πρόθεση του αναφέροντας «Στόχος του νέου μας πρεσβευτή είναι να συμβάλει αποφασιστικά στους καθαρισμούς ακτών και βυθών στα νησιά του προγράμματος, να ενισχύσει τη γνώση για τα πλαστικά μιας χρήσης και να ευαισθητοποιήσει κατοίκους και επισκέπτες. Καλή αρχή!»

Την ίδια μέρα πάντως είχαμε και άσχημα νέα. Κι αυτό γιατί φτάσαμε τις πέντε νεκρές χελώνες για το 2019 στη Νάξο. Όπως διαβάζουμε στη σελίδα του συλλόγου στα social media «Δυστυχώς σήμερα ενημερωθήκαμε για δύο νεκρές, θαλάσσιες χελώνες "Caretta caretta". Η πρώτη στον όρμο Ίτωνα, στη βόρεια Νάξο και η δεύτερη στην παραλία της Πλάκας, ανεβάζοντας τον αριθμό των καταγεγραμμένων νεκρών θαλάσσιων χελωνών, σε πέντε(5) για το 2019. Για τα περιστατικά ενημερώθηκε το λιμεναρχείο Νάξου».