Νάξος: Νερόφιδο μπήκε σε κατοικία και τρόμαξε τον ένοικο

Φίδι

Από τις εκπλήξεις που κανείς δεν νιώθει όμορφα όταν βρεθεί μπροστά σε μία τέτοια... Τι θέλουμε να πούμε; Με βάση την προχθεσινή αναφορά από τον Σύλλογο Προστασίας Αγριας Ζωής Νάξου κάτοικος του νησιού άνοιξε την εξώπορτα του σπιτιού του και είδε στην αυλή ένα μεγάλο φίδι... Και όπως καταλαβαίνει κανείς, δεν χάρηκε ιδιαίτερα. Φοβήθηκε ότι μπορεί να είναι πχ οχιά (σ.σ. στη Νάξο δεν έχουμε πολλά ειδη φιδιών, μόνο η οχιά θεωρείται επικίνδυνη όμως) και αντέδρασε με ψυχραιμία. Ενημέρωσε τα μέλη του Συλλόγου Προστασίας Αγριας Ζωής αντί να επιχειρήσει να "λύσει" το ζήτημα μόνος του.. 

Το ευχαριστο; Το φίδι είνα νερόφιδο και γρήγορα χάρη στην επέμβαση των αρμόδιων βρέθηκε στο φυσικό του περιβάλλον. 

Ας δούμε την σχετική ανάρτηση από το Σύλλογο Προστασίας Αγριας Ζωής Νάξου (και στα αγγλικά) 

Κλήση για φίδι σε αυλή σπιτιού λάβαμε χθες το απόγευμα από κάτοικο του νησιού. Σπεύσαμε στην εν λόγω οικία και με τα κατάλληλα εργαλεία, συλλάβαμε το φίδι που ήταν κουλουριασμένο στην αυλή. Πρόκειται για ένα νερόφιδο (Natrix natrix) που παρά την ατυχία του να μοιάζει με οχιά, είναι εντελώς άκακο και ντροπαλό , το οποίο τρέφεται με έντομα, αμφίβια και σκορπιούς.
Το φίδι απελευθερώθηκε σε κατάλληλο για το είδος μέρος μακριά από οικίες. Υπάρχει μια λανθασμένη προκατάληψη προς τα φίδια, που στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι ακίνδυνα και ιδιαίτερα ωφέλιμα για τον άνθρωπο και το φυσικό περιβάλλον. 
Θα θέλαμε όλοι  να ακολουθήσουν το συγκεκριμένο παράδειγμα και όχι να αντιδρούν με τον «παραδοσιακό» τρόπο. Ο Σύλλογος Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου είναι πάντα σε ετοιμότητα για οποιαδήποτε περίπτωση άγριου ζώου.

Yesterday afternoon we received a call from a resident of Naxos about a snake found in his yard. We headed there and caught the snake with special tools. It was a grass Snake (Natrix natrix) which has the bad luck to look like a viper, but instead grass snakes are completely harmless and quite shy. They feed on insects, amphibians and scorpions. 
The Grass Snake was released in a more suitable for its kind environment away from houses. 
We have a wrong prejudice of snakes, but the majority of them are harmless and play a vital role in the environment and are useful for humans too. 
We would like to ask all Naxians to follow this example and to not react in the "traditional" way by harming the snake.
The association of Naxos Wildlife Protection is available for any incident concerning wild animals.

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News