Νάξος: Ο Εμποροεπαγγεματικός Σύλλογος για το θέμα της ανακύκλωσης

Από την περασμένη εβδομάδα έχει ξεκινήσει εκ νέου η ανακύκλωση στη Νάξο με πρώτο βήμα την ενημέρωση και τη διανομή ειδικής τσάντας… Και οι υπεύθυνες ενημέρωσης για το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Μαρία Μουστάκη και Μαρία Λάσκαρη, επισκέπτονται πόρτα - πόρτα πολίτες και επαγγελματίες της πόλης της Νάξου, προκειμένου να ενημερώσουν και να απαντήσουν σε όποια απορία έχουν για την ανακύκλωση. Παράλληλα, έχουμε και ανακοινώσεις από συλλόγους.

Η αρχή έγινε από τη Μαζική Εστίαση και τώρα έρχεται ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος ο οποίος εκφράζει την ικανοποίησή του για την επανέναρξη της ανακύκλωσης και μέσα από την ανακοίνωσή του σημειώνει «Η ανακύκλωση ήταν πάγιο αίτημα του Συλλόγου μας καθώς συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής στο νησί μας. Καλούμε τα μέλη μας, αλλά και όλους τους κατοίκους του νησιού να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή". Παράλληλα δίνει οδηγίες χρήσης σχετικά με τα ποια επιτρέπονται και ποια όχι, και καταλήγει «Είναι υποχρέωση μας να συμβάλουμε μέσω αυτής στην προστασία του περιβάλλοντος, καθώς και στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στο νησί μας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος και φέρει την υπογραφή των Βαγγέλη Στρατούρη (Πρόεδρος) και Στάθη Πολυκρέτη (Γεν. Γραμματέας) έχει ως εξής:

«Ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Νάξου, εκφράζει την χαρά και την ικανοποίηση του που επιτέλους αρχίζει η ανακύκλωση στο νησί μας. Η ανακύκλωση ήταν πάγιο αίτημα του Συλλόγου μας καθώς συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής στο νησί μας. Καλούμε τα μέλη μας, αλλά και όλους τους κατοίκους του νησιού να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή. Η επιτυχία της ανακύκλωσης εξαρτάται από την δική μας συνεργασία.

Για τον λόγο αυτό έχουν τοποθετηθεί σε κεντρικά σημεία, μπλε κάδοι απορριμμάτων. Στους κάδους αυτούς μπορούμε να ρίχνουμε μόνο:

· Γυάλινες συσκευασίες (πχ μπουκάλια αλκοολούχων ποτών και νερού),  Προσοχή ΟΧΙ τζάμια

· Πλαστικές συσκευασίες (πχ μπουκάλια αναψυκτικών),

· Χάρτινες συσκευασίες (πχ κούτες συσκευασίας),

· Αλουμινένιες - λευκοσιδηρές συσκευασίες (πχ κουτάκια μπύρας και αναψυκτικών).

Οι βασικές οδηγίες ανακύκλωσης είναι οι ακόλουθες:

· Διαχωρίζουμε τις συσκευασίες από τα υπόλοιπα απορρίμματα.

· Αδειάζουμε τις συσκευασίες από τα υπολείμματα.

· Διπλώνουμε τα χαρτοκιβώτια και τις μεγάλες συσκευασίες.

· Ρίχνουμε χύμα στον μπλε κάδο τα υλικά συσκευασίας, ΟΧΙ ΣΕ ΔΕΜΕΝΕΣ ΣΑΚΟΥΛΕΣ.

· ΠΡΟΣΟΧΗ Δεν πετάμε κοινά σκουπίδια στους κάδους ανακύκλωσης.

Το ζήτημα της ανακύκλωσης μας αφορά και μας επηρεάζει όλους. Είναι υποχρέωση μας να συμβάλουμε μέσω αυτής στην προστασία του περιβάλλοντος, καθώς και στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στο νησί μας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News