Νάξος, οι μαθητές ένιωσαν τη σημασία της έννοιας «η γη είναι στα χέρια σου»

Κάθε προσπάθεια για ένα καλύτερο μέλλον πρέπει να ξεκινήσει από την παιδική ηλικία. Αυτή είναι που θα αρπάξει το σπόρο και θα τον μεταλαμπαδεύσει… Που θα αναλάβει να τον ποτίσει, ώστε να μεγαλώσει και να ανθίσει… Και αυτός ο καρπός να αποτελέσει τη βάση για το μέλλον. Για μία παρακαταθήκη προς τις επόμενες γενιές από τη στιγμή που η ανάγκη έχει …ανάσες από ποιότητα ζωής.. Και κάτι τέτοιο έγινε το πρωί της Παρασκευής 2 Ιουνίου, στη πλατεία Μανδηλαρά (πρώην Δημαρχείου) στη Χώρα της Νάξου. Με την Περιφερειακή Ενότητα Νάξου να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και να προσφέρει στους μαθητές των σχολείων που έδωσαν το παρών την ευκαιρία να πληροφορηθούν από τους ειδικούς τι σημαίνει «περιβάλλον», ποιοι είναι οι «τρόποι προστασίας», να πάρουν στα χέρια τους ένα φυτό ώστε να το μεταφυτεύσουν. Έφτασαν ακόμη στο σημείο να ζωγραφίσουν και να δημιουργήσουν τσάντα από ένα παλιό μακό μπλουζάκι…. Και αυτό είναι ίσως το ωραιότερο δώρο από τη στιγμή που το πλαστικό ή το χαρτί παίζει δυστυχώς άσχημο ρόλο στο περιβάλλον. Κυρίως αρνητικό.

Ας δούμε τι αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Περιφερειακή Ενότητα Νάξου και φέρει την υπογραφή του Έπαρχου κου Μαργαρίτη…  

«Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση  για το περιβάλλον με τίτλο: «Η Γη είναι στα χέρια σου» από την Περιφερειακή Ενότητα Νάξου την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017 στην παραλία Χώρας Νάξου  με τη συμμετοχή μαθητών Δημοτικών Σχολείων.

Τα παιδιά έφτιαξαν ζωγραφιές με θέμα το περιβάλλον, οι οποίες εκτέθηκαν στον ίδιο χώρο, έγραψαν οικολογικά μηνύματα, άκουσαν ενδιαφέρουσες ομιλίες για την προστασία της φύσης από τις πυρκαγιές και τη φροντίδα της θάλασσας, έμαθαν πώς να φυτεύουν σπόρους και να μεταφυτεύουν φυτά, πως να δημιουργούν τσάντα από ένα παλιό μακό μπλουζάκι,  έπαιξαν, τραγούδησαν και φεύγοντας πήραν από ένα καλλωπιστικό ή αρωματικό φυτό και έναν χάρτη τον Κυκλάδων, στον οποίο εικονίζονται τα προϊόντα που παράγει το κάθε νησί.

Τα φυτά (1.500) εστάλησαν από το Περιφερειακό Φυτώριο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Ευχαριστούμε θερμά το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο, την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών, την ποτοποιία Προμπονά και τον ΚΟΡΡΕΣ EVENTS & CATERING για την συμβολή τους στην επιτυχία της εκδήλωσης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών, Ακτοπλοΐας, Επικοινωνιών & Κρουαζιέρας  & Έπαρχος Νάξου

Ιωάννης Μαργαρίτης»

Συνημμένα Αρχεία: 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News