Νάξος - Περιβαλλοντική ΑπόΔραση: Σκουπιδότοπος ο βυθός της μαρίνας (photo)

«Αυτό το Σαββατοκύριακο, εθελοντές της Aegean Rebreath και εργαζόμενοι στην Attica Group  πραγματοποιούν δράσεις καθαρισμού στη Νάξο, σε συνεργασία με τον Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, τον Σύλλογο Προστασίας Άγριας Ζωής και την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Εθελοντές δύτες χαρτογράφησαν και εντόπισαν τις επιβαρυμένες ζώνες του αλιευτικού καταφυγίου, από όπου ανασύρουν δίχτυα και απορρίμματα, ενώ παράλληλα πραγματοποιείται παράκτιος καθαρισμός βόρεια του αεροδρομίου».

Η αναφορά στη σελίδα του Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρη Λιανού που περιέγραψε τη δράση που ξεκίνησε σήμερα το πρωί στο αλιευτικό καταφύγιο στο λιμάνι της Νάξου, την ίδια ώρα που πραγματοποιήθηκε και παράκτιος καθαρισμός στα βόρεια του αεροδρομίου..

 

Αυτό που βέβαια αποτελεί μεγαλύτερο σοκ είναι η δική μας αντίδραση στις εικόνες. Από ρόδες αυτοκινήτων έως μπαταρίες και από πλαστικά κάθε είδους έως δίχτυα και πάσης φύσεως σκουπίδια…

Και βέβαια η απορία. Γιατί απορούμε; Γιατί σχολιάζουμε; Εμείς δεν τα ρίχνουμε; Ααα όχι εμείς. Οι άλλοι. Οι ξένοι. Και βέβαια ο αέρας… Όταν αποδεχτούμε το μερίδιο ευθύνης που μας αναλογεί, όταν αποκτήσουμε την ανάλογη παιδεία, τότε μόνο θα κατανοήσουμε ότι η θάλασσα δεν είναι ο σκουπιδότοπος μας…

Από εκεί και πέρα, και την Κυριακή 14 Νοεμβρίου, οι εθελοντές – εργαζόμενοι της Attica Group, μαζί με τους εθελοντές της Aegean Rebreath και σε συνεργασία με το Δήμο Νάξου και το Σύλλογο «Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου» θα εργαστούν συντονισμένα συμβάλλοντας:

 

Πρόγραμμα - Στοχος 

Στόχος του προγράμματος είναι η περαιτέρω ευαισθητοποίηση και συνεισφορά του ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας σε κοινωνικά και περιβαλλοντικά θέματα, δηλαδή να εμφυσήσει την αξία της εθελοντικής προσφοράς στους εργαζομένους της, να έρθει πιο κοντά στις τοπικές κοινωνίες στις οποίες δραστηριοποιείται, να συνεισφέρει στην προστασία του περιβάλλοντος, στην κυκλική οικονομία και στη βιώσιμη ανάπτυξη των νησιών για ένα καλύτερο σήμερα και ένα ακόμη καλύτερο αύριο για όλους.*Στην ανέλκυση πλαστικών και όλων των ειδών απορριμμάτων από τους εθελοντές δύτες της Aegean Rebreath και της Attica Group από το λιμάνι της Νάξου.

Η σειρά των δράσεων 

#Καθαρισμός και συλλογή από το βυθό 

#Στη εν συνεχεία μεταφορά και τον διαχωρισμό των απορριμμάτων από τους εθελοντές «ξηράς».

#Στην καταγραφή των υλικών που θα συλλεχθούν.

#Στον καθαρισμό παραλίας και την καταγραφή των υλικών που θα συγκεντρωθούν.

*Σε δειγματοληψίες για την ανίχνευση και την περισυλλογή μικρο-πλαστικών από επιλεγμένη παραλία.

*Στην ενημέρωση – εκπαίδευση των εθελοντών από την Aegean Rebreath σε σχέση με περιβαλλοντικά ζητήματα.

*Στην ευαισθητοποίηση και την συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας και των επιβατών της.

Η AtticaGroup δραστηριοποιείται στην επιβατηγό ναυτιλία μέσω των SUPER FAST FERRIES, BLUE STAR FERRIES, HELLENIC SEAWAYS και AFRICA MOROCCO LINK με συνολικά 32 πλοία που προσφέρουν σύγχρονες, υψηλού επιπέδου μεταφορικές υπηρεσίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα πλοία του στόλου της ταξιδεύουν σε 4 χώρες, σε 60 μοναδικούς προορισμούς, προσεγγίζοντας 71 λιμάνια, μεταφέροντας πάνω από 7 εκατ. επιβάτες, 1 εκατ. Ι.Χ. οχήματα και 400.000 φορτηγά αυτοκίνητα ετησίως. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News