Νάξος: Πήρε φωτιά κάδος απορριμμάτων εντός της πόλης

Κάδοι απορριμμάτων… Ανακύκλωση… Ανακομιδή απορριμμάτων. Ένα στοίχημα για την Δημοτική Αρχή Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, που προσπαθεί να ευχαριστήσει όλους..  Είτε εμάς τους κατοίκους που τα θέλουμε όλα στα … πόδια μας, είτε την κοινή λογική που λέει ότι κάποια πράγματα πρέπει να χωροθετούνται σωστά για το γενικότερο καλό… Αλλά και με γνώμονα την αισθητική και την εικόνα που δείχνει μία πόλη στους επισκέπτες της..

Αποτέλεσμα; Με την έξοδο του λιμανιού της πόλης της Νάξου, ο επισκέπτης να έχει μπροστά στα μάτια του μία σειρά από κάδους απορριμμάτων αλλά και ανακύκλωσης.  Η συγκεκριμένη θέση – κοντά και στο 1ο Δημοτικό Σχολείο – έχει επιλεγεί ως η ιδανική καλύπτοντας όλες τις ανάγκες..

Όμως, για να λειτουργούν όλα σωστά, θα πρέπει κι εμείς οι κάτοικοι να είμαστε προσεκτικοί σε ότι αποθέτουμε στους κάδους απορριμμάτων. Γιατί το λέμε αυτό; Μα πολύ απλά σήμερα το μεσημέρι φίλος της ιστοσελίδας μας ενημέρωσε μέσω και αποστολής φωτογραφιών για φωτιά στους κάδους απορριμμάτων, στο σημείο που αναφέραμε. Το ευχάριστο είναι ότι η άμεση επέμβαση των περίοικων μας γλύτωσε από τα χειρότερα καθότι κάηκε (σ.σ. όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες) μόνο ο ένας κάδος απορριμμάτων…

Πως προκλήθηκε η φωτιά; Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι κάποιος πέταξε και κάρβουνα μέσα στον κάδο, προφανώς δεν είχαν σβήσει και με την πρώτη ευκαιρία, είχαμε ανάφλεξη..

Όπως αναφέραμε, καλό είναι να προσέχουμε. Να είμαστε προσεκτικοί σε ότι ρίχνουμε στους κάδους γιατί μπορούν να δημιουργηθούν καταστάσεις πέρα από τον έλεγχό μας..  Και είναι κρίμα να καίγονται κάδοι, όταν σε άλλες περιοχές δεν υπάρχουν και έχουμε αντιδράσεις..