Νάξος: Πρωϊνό ξύπνημα με 5 βαθμούς και ...αντράλι (χοντρό χαλάζι) - video

Πρωινό ξύπνημα στη Νάξο: Έντονη βροχόπτωση με αντράλι (χαλάζι) και χαμηλές θερμοκρασίες (στους 5 βαθμούς στην Απείρανθο και Κόρωνο)… Ποια η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες

Ο «Λέανδρος»  είναι εδώ…. Χρειάστηκε να φτάσουμε στις 14 Ιανουαρίου για να δούμε θερμοκρασία κοντά στο …μηδέν στις Κυκλάδες. Ξημερώματα Πέμπτης και οι κάτοικοι της Ορεινής Νάξου ξυπνούν από τους ήχους του αντράλι (χαλάζι) στα τζάμια και τις οροφές των σπιτιών ενώ το θερμόμετρο έδειξε 5 και 6 βαθμούς αντίστοιχα σε Απείρανθο και Κόρωνο…

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε σχέση με την περασμένη Δευτέρα (11/01) η διαφορά πτώσης στην θερμοκρασία έχει αγγίξει ακόμη και τους 20 βαθμούς (!!!). Την περασμένη Δευτέρα στον Απόλλωνα η θερμοκρασία έφτασε τους 26 (!!!) δημιουργώντας νέο ρεκόρ για την εποχή και σήμερα τα ξημερώματα βλέπουμε στην ίδια περιοχή τη χαμηλότερη στους 10 βαθμούς και στην Κόρωνο ή Απείρανθο ακόμη και 5 βαθμούς..

Αρκετές περιοχές της Ορεινής Νάξου καλύφθηκαν από χαλάζι και έδωσε την αίσθηση ότι έχει χιονίσει κάτι που μεταφέρθηκε και στις τηλεοπτικές οθόνες σε πανελλαδικό επίπεδο όπως βλέπετε και στο σχετικό video…

Από εκεί και πέρα και με βάση την πρόγνωση η θερμοκρασία παρουσιάζει αισθητή πτώση, ενώ το τσουχτερό κρύο θα διαρκέσει για αρκετές ημέρες, σε συνδυασμό με άκρως χειμερινά φαινόμενα. Με βάση τις μετεωρολογικές προβλέψεις για περίπου μία εβδομάδα το θερμόμετρο στα νησιά του νομού θα διατηρηθεί κάτω από τους 10 βαθμούς Κελσίου (στα ορεινά και πιο χαμηλά) ενώ θεωρείται πολύ πιθανό να χιονίσει σε κάποιες περιοχές.

Αναλυτικότερα η πρόγνωση του καιρού στις Κυκλάδες τις επόμενες ημέρες:

Την Πέμπτη 14/1  ο καιρός θα είναι αίθριος, οι άνεμοι θα πνέουν από Βορειοδυτικές κατευθύνσεις εντάσεως 4 με 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σημαντική πτώση και θα κυμανθεί από 7 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή 15/1 θα υπάρξουν νεφώσεις με πιθανότητα βροχοπτώσεων. Οι Βορειοδυτικοί άνεμοι θα ενισχυθούν στα 5 με 7 μποφόρ, ενώ η πτώση της θερμοκρασίας θα συνεχιστεί καθώς ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 5 έως 11 βαθμούς.

Το Σάββατο 16/1 θα επικρατήσουν νεφώσεις, ενώ οι Βόρειοι άνεμοι θα παρουσιάσουν εξασθένιση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 10 βαθμούς.

Την Κυριακή 17/1 αναμένονται βροχές, καταιγίδες και χιονόνερο στις Κυκλάδες. Οι Βοριάδες θα ενισχυθούν στα 5 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση καθώς θα κυμανθεί από 4 έως 7 βαθμούς.

Την Δευτέρα 18/1 θα συνεχιστούν οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες με τον υδράργυρο να μην ξεπερνά τους 6 βαθμούς Κελσίου. Θα επικρατήσουν νεφώσεις, ενώ οι Βόρειοι άνεμοι θα πνέουν με ένταση 4 με 5 μποφόρ.

Την Τρίτη 19/1 ο καιρός θα είναι σχετικά αίθριος, ωστόσο η θερμοκρασία θα συνεχίζει να κυμαίνεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα από 2 έως 9 βαθμούς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News